Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall- Πάνω από τα $600 η Apple

Τα καλά στοιχεία στον κατασκευαστικό κλάδο και η διανομή μερίσματος από την Apple, στήριξαν την άνοδο στη Wall. Πρωταγωνιστής στα κέρδη ο Nasdaq. Σε υψηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο.

Τα καλά στοιχεία στον κατασκευαστικό κλάδο και η διανομή μερίσματος από την Apple, στήριξαν την άνοδο στη Wall Street. Πρωταγωνιστής στα κέρδη ο Nasdaq. Σε υψηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο. Πτώση στις ευρωαγορές. 

Αναλυτικά, στην έναρξη της συνεδρίασης η Wall Street κινήθηκε ήπια πτωτικά καθώς μερίδα επενδυτών προχώρησε σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις τίτλων, εκμεταλλευόμενοι την αξιόλογη άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας των δεικτών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Wall σημείωσε άνοδο άνω του 2%.

Ωστόσο, από το μέσο και μετά της συνεδρίασης η Wall κινήθηκε ανοδικά με αφορμή την δημοσίευση στατιστικών στοιχείων τόσο από τη National Association of Home Builders όσο και από τη Wells Fargo αναφορικά με το κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο, το οποίο και παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών.

Επιπλέον η Apple προκειμένου να αξιοποιήσει την τεράστια ρευστότητα που διαθέτει ανακοίνωσε σήμερα τη διανομή μερίσματος της τάξεως των 2,65 δολ. ανά μετοχή καθώς και πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων σε βάθος τριετίας ύψους 10 δισ. δολαρίων. Άνοδος 2,6% για τον εν λόγω τίτλο, στα 601,10 δολ.

Κέρδη 3,5% και για τη μετοχή της UPS μετά την δημοσιοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της TNT Express προκειμένου να ανταγωνιστεί την Deutche Post AG.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 108,04 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,5% στα 1.664 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 4,3% στα 3,38 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 1% στα 19,63 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,05%, στις 13.238,98 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,4% στις 1.409,75 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,76%, στις 3.078,32 μονάδες.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με απώλειες στους κλάδους τραπεζών και μεταλλευτικών οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα προηγούμενα κέρδη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,07% στις 5.961 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,05% στις 7.154 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα 0,47% στις 3.577 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν πάντως υψηλότερα, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει ανοδικά επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση και οι διεθνείς αγορές παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 8 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v