Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inditex: Άνοιγε ένα νέο Zara την ημέρα το 2011

Η ταχύτατη διεθνής ανάπτυξης της Inditex συνεχίστηκε αδιάλειπτα την περασμένη χρονιά, καθώς η ισπανική ιδιοκτήτρια της αλυσίδας ειδών ένδυσης Zara άνοιγε νέα καταστήματα με ρυθμό πάνω από ένα την ημέρα.

Inditex: Άνοιγε ένα νέο Zara την ημέρα το 2011
Η ταχύτατη διεθνής ανάπτυξη της Inditex συνεχίστηκε αδιάλειπτα την περασμένη χρονιά, καθώς η ισπανική ιδιοκτήτρια της αλυσίδας ειδών ένδυσης Zara άνοιγε νέα καταστήματα με ρυθμό πάνω από ένα την ημέρα.

Κοινοποιώντας τα αποτελέσματα του 2011, η Inditex ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 12% στα 1,932 δισ. ευρώ ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 10% στα 13,793 δισ. ευρώ.

Η Inditex ανακοίνωσε ότι άνοιξε 483 νέα καταστήματα στο περσινό έτος σε 82 αγορές πέντε των οποίων ήταν νέες αγορές, και δημιούργησε 9.000 νέες θέσεις εργασίας με τον συνολικό αριθμό εργαζομένων να ανέρχεται στους 109.512 στα τέλη της χρονιάς.

Με ρευστότητα 3,46 δισ. ευρώ, η Inditex ανακοίνωσε ότι θα προτείνει αύξηση 12,5% στο μέρισμά της στα 1,8 ευρώ ανά μετοχή.

Οι νέες αγορές στις οποίες εισήλθε πέρσι η Inditex ήταν το Αζερμπαϊτζάν, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Ν. Αφρική και το Περού, ενώ άνοιξαν 132 νέα καταστήματα στην Κίνα. Από το σύνολο των νέων κινεζικών καταστημάτων, τα 30 ήταν Zara ενώ τα υπόλοιπα ανήκαν στις άλλες μάρκες της επιχείρησης, όπως η Oysho και Zara Home.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v