Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στην Wall Street

Περιορισμένα κέρδη για Dow Jones και S&P 500. Προβληματισμός για την οικονομία μετά και τα τελευταία στοιχεία. Σημαντική άνοδος για μεταλλευτικές και πετρελαϊκές καθώς μειώνονται οι εξαγωγές του Ιράν.

Μικτή εικόνα παρουσιάζει η Wall Street καθώς οι βασικοί δείκτες παλινδρομούν από αρνητικό σε θετικό πρόσημο, καθώς επιμένει η νευρικότητα ως προς την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 13.085 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,31% στις 1.397 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει οριακή πτώση 0,04% στις 3.062 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 1,6% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξησή τους. Μια ημέρα νωρίτερα, οι δείκτες ΡΜΙ σε ευρωζώνη και Κίνα σκιαγραφούσαν μία δυσοίωνη εικόνα.

Παρόλα αυτά, οι κλάδοι των μεταλλευτικών και της ενέργειας καταγράφουν άνοδο. Αφενός η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου (άνοδος 1,6% για το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης) μετά τις αναφορές για μείωση των ιρανικών εξαγωγών μαύρου χρυσού, αφετέρου η εκτίναξη κερδών που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού, η Codelco έδωσαν ώθηση στον ευρύτερο κλάδο βασικών πόρων.

Ο ενεργειακός κλαδικός δείκτης στον S&P 500 ενισχύεται κατά 1% και εκείνος των βασικών πόρων κατά 0,9%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Alcoa καταγράφει κέρδη 1,6%.

Αντιθέτως, οι μετοχές εταιριών που σχετίζονται με τον ευρύτερο στεγαστικό κλάδο κινούνται πτωτικά μετά τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v