Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές ανέλαβαν δράση στη Wall Street

Η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall. Κράτησε τις 1.400 μονάδες ο S&P. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall. Κράτησε τις 1.400 μονάδες ο S&P. Πτώση για το πετρέλαιο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,2% τον Φεβρουάριο έναντι 2,9% που ανέμεναν οι αναλυτές και μείωσης 3,6% τον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέγεθος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από τους αναλυτές καθώς καθρεπτίζει τις επενδυτικές διαθέσεις των εργοδοτών.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της BTIG LLC, Dan Greenhaus, «Δεδομένης της μείωσης των παραγγελιών τον προηγούμενο μήνα, η αύξηση που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας

Επιπλέον, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στον ενεργειακό κλάδο καθώς η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα έως και άνω του 2,5% με αφορμή τη φημολογούμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας για απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων προκειμένου να συγκρατηθεί η άνοδος στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος στη Wall με τη Citigroup να υποχωρεί οριακά 0,3% και τις Bank of America και Wells Fargo να ενισχύονται 0,2% και 0,4%, αντίστοιχα.

Στο εταιρικό μέτωπο η ανακοίνωση της Pentair ότι προχωρά στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με την Tyco international, εκτίναξε τη μετοχή της πρώτης κατά 12%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου, υποχώρησε σήμερα 1,7% στα 105,48 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,7% στα 1.659 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 3,8% στα 2,80 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 2,3% στα 19,51 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,54%, στις 13.126,06 μονάδες, ο S&P σημείωσε απώλειες 0,49% στις 1.405,54 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,49%, στις 3.104,96 μονάδες.

Μεταβλητότητα και διορθωτικές τάσεις επί δεύτερη συνεδρίαση επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έντονες πιέσεις επί δεύτερη συνεδρίαση στην μετοχή της Total εξαιτίας της διαρροής φυσικού αερίου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,03% στις 5.809 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,13% στις 6.999 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα 1,14% στις 3.430 μονάδες.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με βουτιά 2,7% στην Σαγκάη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v