Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές μεταβολές στην Wall Street

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις επικρατούν και σήμερα στην Wall, καθώς οι επενδυτές συντηρούν τους δείκτες κοντά στα υψηλά τετραετίας, ενόψει λήξης τριμήνου. Διόρθωση ευρωαγορών, πτώση πετρελαίου 2% λόγω στρατηγικών αποθεμάτων.

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις επικρατούν και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές συντηρούν τους δείκτες κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, ενόψει λήξης τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 13.208 μονάδες, ο S&P κινείται υψηλότερα 0,04% στις 1.413 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,22% στις 3.127 μονάδες.

Η Wall Street έκανε χθες παύση μετά την αναρρίχηση 1% της Δευτέρας.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η επικείμενη λήξη του α΄ τριμήνου προκαλεί window dressing, δηλαδή τακτοποίηση της «βιτρίνας» των χαρτοφυλακίων των θεσμικών επενδυτών με αγορές μετοχών που είχαν πολύ καλή εμφάνιση στο τρίμηνο. Ετσι, αποτρέπεται μια διόρθωση από τα υψηλά 4 ετών σχεδόν στα οποία έχει αναρριχηθεί η αγορά. Ο δείκτης Dow Jones έχασε χθες σχεδόν 50 μονάδες και παραμένει ενισχυμένος 8% από την αρχή του έτους.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, βρίσκεται η στατιστική ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 2,2% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν 3% από 3,6% τον Ιανουάριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Goldman Sachs που δέχτηκε μεταβολές στην διοικητική δομή της και η Bank of America που συστήνει διεθνή ομάδα συμβούλων που θα παράσχει κατεύθυνση στον διευθύνοντα σύμβουλο Brian Moynihan για την διεθνή στρατηγική.

Κατά τα λοιπά, η Pentair εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης επιχειρήσεών της με της Tyco International.

Μεταβλητότητα και διορθωτικές τάσεις επί δεύτερη συνεδρίαση επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πρόσθετες πιέσεις στην μετοχή της Total εξαιτίας της διαρροής φυσικού αερίου στην Βόρειο Θάλασσα.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με βουτιά 2,7% στην Σαγκάη.

Οι νέες ενδείξεις ότι οι τρεις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ συζητούν για απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών του μαύρου χρυσού ασκεί σημαντικές πιέσεις στην τιμή του προϊόντος. Το συμβόλαιο του αργού στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 2% στα 105,29 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 8,5 δολ. στα 1.675 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v