Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει διοικητική δομή η Goldman Sachs

H Goldman Sachs Group δέχτηκε να αλλάξει την διοικητική δομή της, σε μια συμφωνία με την αμερικανική ένωση εργαζομένων, που έτσι θα αποσύρει αίτημα το οποίο θα κόστιζε στον CEO κ. Lloyd C. Blankfein την θέση του ως προέδρου.

Αλλάζει διοικητική δομή η Goldman Sachs
H Goldman Sachs Group δέχτηκε να αλλάξει την διοικητική δομή της, σε μια συμφωνία με την αμερικανική ένωση εργαζομένων σε δημόσιες, πολιτειακές και δημοτικές υπηρεσίες (American Federation of State, County and Municipal Employees), η οποία έτσι θα αποσύρει αίτημα το οποίο θα κόστιζε στον CEO κ. Lloyd C. Blankfein την θέση του ως προέδρου.

Η συμφωνία ανάμεσα στον χρηματιστηριακό κολοσσό της Wall Street και το συνταξιοδοτικό ταμείο του σωματείου, προβλέπει ότι η Goldman θα διορίσει «ηγετικό» μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά οι μέτοχοι δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν επί πρότασης να αντικατασταθεί ο κ. Blankfein με ανεξάρτητο πρόεδρο στην ετήσια γενική συνέλευση του Μαΐου.

Στις αρμοδιότητες του «ηγετικού» μέλους του ΔΣ, περιλαμβάνονται η παρουσία στα συμβούλια εφόσον απουσιάζει ο πρόεδρος και η λειτουργία ως «σύνδεσμος» ανάμεσα στα ανεξάρτητα μελη του ΔΣ και την διοίκηση του ομίλου.

Η πρόταση διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων του Blankfein ως CEO και προέδρου τέθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο και θα υποβάθμιζε τον ρόλο του.

Το σωματείο Afscme που κατέχει 7.101 μετοχές της Goldman Sachs, έχει καταθέσει παρόμοιες προτάσεις διαχωρισμού της θέσης του προέδρου από του CEO και στις J.P. Morgan Chase, American Express και επτά ακόμη εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v