Μικτά τα πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall

Μικτά είναι τα πρόσημα στην αμερικανική αγορά, καθώς τα blue chips στηρίζει η άνοδος της Altria, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί εξαιτίας των διττών εκτιμήσεων από Intel και Applied Materials, για την πορεία του κλάδου των ημιαγωγών. Απώλειες στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Μικτά είναι τα πρόσημα στην αμερικανική αγορά, καθώς τα blue chips στηρίζει η άνοδος της Altria, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί εξαιτίας των διττών εκτιμήσεων από Intel και Applied Materials, για την πορεία του κλάδου των ημιαγωγών. Απώλειες στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Altria ενισχύεται 2,7% καθώς η Prudential αναβάθμισε τη σύστασή της καπνοβιομηχανίας σε overweight από neutral weight, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 68 από τα 54 δολάρια.

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Altria προχώρησε και η Goldman Sachs.

Εξάλλου, η Applied Materials σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για σημαντική υποχώρηση στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου χρήσης, τονίζοντας ότι οι παραγγελίες ενδέχεται να σημειώσουν πτώση μέχρι και 35%.

Αντίστοιχα, σε υποβάθμιση της σύστασης για την Micron Technology προχώρησε η Credit Suisse First Boston σε neutral από outperform, περικόπτοντας και την τιμή στόχο στα 12,50 από τα 15 δολάρια.

Αντίθετα, σε μια πιο θετική νότα ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Craig Barrett, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ινδία ότι διαβλέπει μια πιο βελτιωμένη πορεία στο πρώτο εξάμηνο του 2005.



Από την πλευρά της η μετοχή της Google υποχωρεί κατά 2% καθώς σε τακτική της ενημέρωση προς την Securities and Exchange Commission, η μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο ανακοίνωσε πως η ανάπτυξή της ενδέχεται να μην συνεχιστεί στα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου και τα περιθώρια κερδοφορίας της θα μειωθούν τόσο εντός του 2004 όσο και για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα κόστη ενδέχεται να αυξηθούν με πιο ενισχυμένο ρυθμό από τα έσοδά της.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 στις 334.000, αριθμός αντίστοιχος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης των δεικτών, υποχώρησε 0,3% τον Οκτώβριο, διαμορφούμενος στο 115,1.

Η Stage Stores Inc. ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου της τάξεως των 9,5 εκ. δολ. ή 46 σεντς ανά μετοχή, τα οποία, αν και εμφανίζονται μειωμένα κατά 30% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.560,81 μονάδες με κέρδη 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,17%, στις 2.096,14 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,03%, στις 1.181,63 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη 0,23% στις 4807,1 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε 0,36% στις 3.830,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.167,28 μονάδες με απώλειες 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v