Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εγχώρια macro απογοήτευσαν την Wall

Η ανακούφιση για τις επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας μεταδόθηκε από τις ευρωαγορές στην Wall, αλλά τα αρχικά κέρδη έσβησαν εξαιτίας των απογοητευτικών μεγεθών για την αμερικανική οικονομία.

Η ανακούφιση για τις επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας μεταδίδεται και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και τα κέρδη περιορίζονται εξαιτίας των απροσδόκητα απογοητευτικών εγχώριων στατιστικών μεγεθών.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,18% στις 12.427 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,17% στις 1.291 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,17% στις 2.706 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε σταθεροποιητικά χθες, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία επεφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις σήμερα.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 24.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν 399.000 αιτήσεις, σε σχέση με 375.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με τον αναιμικό ρυθμό του 0,1% τον Δεκέμβριο, σε σχέση με +0,4% τον προηγουμενο μηνα.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η PVH Corp. ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου.

Ο τίτλος της ινδικής Infosys Ltd. στο χρηματιστήριο NYSE υποχωρεί 11% εξαιτίας απογοητευτικών προβλέψεων για το 2012, ενώ ο τίτλος της βελγικής Delhaize διολισθαίνει 9% στην Νέα Υόρκη μετά τα απογοητευτικά μεγέθη δ΄ τριμήνου.

Ο τίτλος της Chevron υποχωρεί 1% εξαιτίας προειδοποίησης για αδυναμία στις «downstream» επιχειρήσεις.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από τις τακτικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών ευρωζώνης και Βρετανίας. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΒοΕ διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 1% και 0,5% αντιστοίχως.

Εν τω μεταξύ, σημαντικά χαμηλότερα ήταν τα επιτόκια που πλήρωσαν Ισπανία και Ιταλία κατά τις κρίσιμες σημερινές τους δημοπρασίες.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 10 δισ. ευρώ άντλησε η Ισπανία από την κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων, ποσό διπλάσιο του αρχικού στόχου, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011 υποχώρησε το κόστος 12μηνου δανεισμού της Ιταλίας κατά τη σημερινή δημοπρασία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,11% στις 5.665 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,84% στις 6.204 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,47% στις 3.220 μονάδες.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν κυρίως αρνητικά πρόσημα. Ανοδο εμφανίζουν τα πολύτιμα καθώς και τα βασικά μέταλλα, με τον χρυσό να κερδίζει 17,2 δολ. στα 1.656 δολάρια ανά ουγκιά. Το πετρέλαιο κερδίζει 1,29$ στα 102,15 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v