Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση στην Wall από τα υψηλά 5 μηνών

Υπό την σκιά της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και μετά την εύρωστη 2ήμερη άνοδο που ώθησε τους δείκτες σε υψηλό 5 μηνών, η Wall κινείται με ήπια διορθωτικές κινήσεις. Απώλειες ευρωαγορών λόγω Fitch, πτώση πετρελαίου.

Υπό την σκιά της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και μετά την εύρωστη διήμερη άνοδο που ώθησε το αμερικανικό χρηματιστήριο σε υψηλό 5 μηνών, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται σήμερα με ήπια διορθωτικές κινήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 12.418 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,34% στις 1.288 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,11% στις 2.700 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με κέρδη, με τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο.

Το ενδιαφέρον είναι σήμερα επικεντρωμένο στην κοινοποίηση της έκθεσης Beige Book από την Federal Reserve, οπου η κεντρική τράπεζα χαρακτηρίζει ήπιους τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι ενεργειακές μετοχές, με την Chevron να υποχωρεί 1,5% ακολουθώντας την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Από τον μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου η κατασκευαστική Lennar δήλωσε ότι βελτιώθηκαν τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους της, προκαλώντας ράλι τιμών στον κλάδο των κατασκευαστικών ομίλων, με την PulteGroup να ενισχύεται 4,16% και την D.R. Horton 2%.

Τα αποτελέσματα της αλυσίδας τροφίμων Supervalu δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες και η μετοχή διολισθαίνει 11%.

Ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί 1,4% μετά την πρόβλεψη για ελαφρώς μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στο δ΄ τρίμηνο απ’όσο προβλέπουν οι αναλυτές.

Η υποδηματοποιία Crocs ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της ξεπέρασαν τα 1 δισ. δολ. για πρώτη φορά.

Το ευρώ υποχώρησε και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στράφηκαν χαμηλότερα μετά την δήλωση του κ. David Riley του οίκου αξιολογήσεων Fitch ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων για να αποτρέψει την κατάρρευση του ευρώ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,45% στις 5.671 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,17% στις 6.152 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,19% στις 3.205 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,2701 δολ. και 0,1% έναντι του ιαπωνικού στα 76,96 γεν.

Το πετρέλαιο υποχωρεί 1,23 δολ. ή 1,2% σεντς στα 101 δολ. στις αμερικανικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v