Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa και τράπεζες έδωσαν ώθηση στη Wall

Σε υψηλό 5 μηνών Dow,S&P μετά τα καλά αποτελέσματα Q4 της Alcoa. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες. Άλμα 5,7% για τη μετοχή της BofA. Δεύτερη ημέρα ενίσχυσης για ευρώ. Ανέκαμψαν χρυσός, πετρέλαιο.Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε υψηλό 5 μηνών Dow, S&P μετά τα καλά αποτελέσματα Q4 της Alcoa. Πρωταγωνιστής της ανόδου οι τράπεζες. “Άλμα” 5,7% για την μετοχή της BofA. Δεύτερη ημέρα ενίσχυσης για το ευρώ. Ανέκαμψαν χρυσός και πετρέλαιο. 

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Alcoa εκτόξευσαν την επενδυτική ψυχολογία στη Wall και οδήγησαν τους δείκτες Dow, S&P σε υψηλό 5 μηνών.

Αναλυτικότερα, η Alcoa μπορεί να ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο ωστόσο οι αναλυτές επισήμαναν την σημαντική αύξηση στη ζήτηση αλουμινίου διεθνώς, γεγονός που δημιουργεί θετικές προοπτικές στο μέλλον.

Επιπλέον θετικά επιδρά στην αγορά η δεύτερη διαδοχική ημέρα πτώσης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ καθώς όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Dearborn Partners, Paul Nolte: “Η κινητήρια δύναμη της σημερινής ανόδου στο χρηματιστήριο είναι η νέα υποχώρηση του δολαρίου. Μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους γεγονός που έχει οδηγήσει σημαντικές τοποθετήσεις κεφαλαίων στην "ασφάλεια" του δολαρίου».

Παράλληλα, ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ δεν αφήνει αδιάφορη την χρηματιστηριακή αγορά, όπου σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία στο Νιού Χαμσάιρ για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο οποίος θα λάβει το χρίσμα για την διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Επιστρέφοντας στη συνεδρίαση της Wall, πρωταγωνιστικό ρόλο στην σημερινή άνοδο έπαιξε για άλλη μια φορά ο τραπεζικός κλάδος με την μετοχή της Bank of America να κερδίζει 5,5%, της Citigroup 3% και της Wells Fargo 1%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, υποχωρούν οι τιμές των μετοχών Tiffany (-8%) και Juniper Networks (-2%) μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων εσόδων και κερδοφορίας για το 2012.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1% στα 102,20 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,6% στα 1.633 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 3%, στο 1,65 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 0,6%, στα 16,79 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,56%, στις 12.462,47 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,89%, στις 1.292,08 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,97%, στις 2.702,50 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η διαβεβαίωση του οίκου αξιολόγησης Fitch ότι δεν κινδυνεύει το «ΑΑΑ» της Γαλλίας οδήγησε σε ισχυρή άνοδο τις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε ενισχυμένος 1,51% στις 5.697 μονάδες, ο DAX με άνοδο 2,42% στις 6.163 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 2,66% στις 3.211 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v