Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναρρίχηση Wall σε υψηλό 5μήνου λόγω Alcoa

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο ενισχύεται ο δείκτης S&P 500, αντιδρώντας στο ευοίωνο ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων Q4 από την Alcoa. Εύρωστα κέρδη σε Ευρώπη και Ασία, ανάκαμψη χρυσού, πετρελαίου.

Στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών ενισχύεται ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αντιδρώντας στο ευοίωνο ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από την Alcoa.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,75% στις 12.486 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,01% στις 1.294 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,03% στις 2.704 μονάδες.

Ανοίγοντας τον κύκλο των αποτελεσμάτων Q4 στην Wall Street ο αμερικανικός κολοσσός της βιομηχανίας αλουμινίου Alcoa ανακοίνωσε έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή αντιδρά με άνοδο 2,4% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

Θετική υποδοχή είχε στις αγορές και η ανακοίνωση των εμπορικών μεγεθών της Κίνας, που έδειξαν διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στα 16,5 δισ. δολάρια. Η κάθετη μείωση των εισαγωγών που εμφανίστηκε στα μεγέθη, δημιούργησε φήμες ότι το Πεκίνο θα υποχρεωθεί σε μέτρα για να τονώσει την ανάπτυξη, σύντομα.

Από το μέτωπο των αμερικανικών ανακοινώσεων, ο δείκτης ψυχολογίας μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ένωσης.

Ο προεκλογικός αγώνας αποσπά επίσης το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά, όπου σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία στο Νιού Χαμσάιρ για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο οποίος θα λάβει το χρίσμα για την διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tiffany υποχωρεί 8,1% μετά την υποβάθμιση των στόχων για τα ετήσια έσοδα.

Η Liz Claiborne υποχωρεί σχεδόν 10% εξαιτίας προειδοποίησης για τα κέρδη στο 2012.

Και στον τεχνολογικό κλάδο, η Juniper Networks υποχωρεί 1,8% κατόπιν υποβάθμισης των στόχων κερδών και εσόδων δ΄ τριμήνου.

Εύρωστα κέρδη εμφανίζονται και στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με άνοδο 2,7% ενώ στις ευρωαγορές οο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 1,51% στις 5.697 μονάδες, ο DAX με άνοδο 2,42% στις 6.163 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 2,66% στις 3.211 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού κερδίζει σχεδόν 25 δολάρια στα 1.632 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,5 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v