Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ράλι τιμών αντιδρά η Wall στο Q4 της Alcoa

Ακολουθώντας το ράλι σε Ασία και Ευρώπη, η Wall αποκομίζει εύρωστα κέρδη, αντιδρώντας στο ευοίωνο ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από την Alcoa. Ανοδος για χρυσό και πετρέλαιο.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αντιδρώντας στο ευοίωνο ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από την Alcoa.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,78% στις 12.490 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,98% στις 1.293 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,14% στις 2.707 μονάδες.

Ανοίγοντας τον κύκλο των αποτελεσμάτων Q4 στην Wall Street ο αμερικανικός κολοσσός της βιομηχανίας αλουμινίου Alcoa ανακοίνωσε έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή αντιδρά με άνοδο 2,4% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Θετική υποδοχή είχε στις αγορές και η ανακοίνωση των εμπορικών μεγεθών της Κίνας, που έδειξαν διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στα 16,5 δισ. δολάρια.

Από το μέτωπο των αμερικανικών ανακοινώσεων, ο δείκτης ψυχολογίας μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ένωσης.

Ο προεκλογικός αγώνας αποσπά επίσης το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά, όπου σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία στο Νιού Χαμσάιρ για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο οποίος θα λάβει το χρίσμα για την διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tiffany υποχωρεί 8,1% μετά την υποβάθμιση των στόχων για τα ετήσια έσοδα.

Η Liz Claiborne υποχωρεί σχεδόν 10% εξαιτίας προειδοποίησης για τα κέρδη στο 2012.

Και στον τεχνολογικό κλάδο, η Juniper Networks υποχωρεί 1,8% κατόπιν υποβάθμισης των στόχων κερδών και εσόδων δ΄ τριμήνου.

Εύρωστα κέρδη εμφανίζονται και στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με άνοδο 2,7% ενώ στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,52% στις 5.698 μονάδες, ο DAX κερδίζει 2,76% στις 6.183 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 2,77% υψηλότερα στις 3.214 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού κερδίζει σχεδόν 25 δολάρια στα 1.632 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,5 δολ. περίπου στα 102,86 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v