Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος τομέα χονδρικής

O προβληματικός επενδυτικός οίκος της Ιαπωνίας, Nomura, υπέστη έναν ακόμη κλονισμό, όταν ο επικεφαλής του βραχίονα χονδρικής τραπεζικής κ. Jesse Bhattal, παραιτήθηκε μετά από λιγότερο από δύο χρόνια στην θέση.

Nomura: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος τομέα χονδρικής
O προβληματικός επενδυτικός οίκος της Ιαπωνίας, Nomura, υπέστη έναν ακόμη κλονισμό, όταν ο επικεφαλής του βραχίονα χονδρικής τραπεζικής κ. Jesse Bhattal, παραιτήθηκε έχοντας λιγότερο από δύο χρόνια στην θέση. Διακυβεύεται έτσι η φιλοδοξία του ομίλου να στήσει μια επιτυχή διεθνή παρουσία.

Ο διορισμός του κ. Bhattal στην θέση τον Μάρτιο του 2010 –οπότε και έγινε ο πρώτος μη Γιαπωνέζος που συμμετείχε στο 14μελές συμβούλιο εκτελεστικών στελεχών- είχε γίνει ορόσημο στην προσπάθεια της ιαπωνικής τράπεζας να δημιουργήσει παγκόσμιο franchise στις επενδυτικές τραπεζικές επιχειρήσεις.

Όμως ο βραχίονας χονδρικής, που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ, σταθερά υστερούσε στην δημιουργία επαρκών εσόδων ώστε να καλύψει τα κόστη του.

Τα μεγέθη β΄ τριμήνου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα έδειξαν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, υποχρεώνοντας την τράπεζα να αυξήσει το πρόγραμμα περικοπών στις δαπάνες κατά 800 εκατ. δολ. επιπλέον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v