Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Τριμερής συνάντηση στις 20/1

Συνάντηση μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι. Προτεραιότητα η Ελλάδα το 2012.

Μέρκελ: Τριμερής συνάντηση στις 20/1
Τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μεταδίδει το Reuters.

H Άν. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτητα με την οποία προωθήθηκαν τα μέτρα στην Ιταλία και τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει τεράστια βήματα στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ανέφερε ότι η οριστικοποίηση του νέου πακέτου διάσωσης αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της ευρωζώνης για το 2012.

"Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης αυτόν τον χρόνο είναι να καταλήξει στο δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα και να οριστικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες", σημείωσε η Άν. Μέρκελ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να προσφέρει περισσότερα κεφάλαια στο ESM, για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, κι ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί η χρήση κεφαλαίων της Ε.Ε. για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ο Μ. Mόντι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι στόχος της ιταλικής κυβέρνησης δεν είναι η εφήμερη ανάπτυξη, αλλά μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε υγιείς οικονομικές δομές.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας είναι να επικρατήσουν ευνοϊκές συνθήκες στην Ευρώπη, που θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους δανεισμού.

Παράλληλα, ο Μ. Μόντι αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβολής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να υποστηρίξει το μέτρο αν εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v