Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση στην Wall εν αναμονή Beige Book

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η Wall την χθεσινή αναρρίχηση σε υψηλό 5 μηνών. Βαρίδι η προειδοποίηση της Fitch για την ευρωζώνη. Στην οικονομική έκθεση Beige Book της Fed η προσοχή. Πτώση ευρωαγορών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την χθεσινή αναρρίχηση σε υψηλό 5 μηνών.

Η «κατήφεια» στις ευρωαγορές, μετά την νέα προειδοποίηση της Fitch Ratings για «κατακλυσμιαίες» εξελίξεις στην ευρωζώνη προκαλεί το αρνητικό κλίμα στην Wall Street, όπου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έκθεση Beige Book της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 12.418 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,34% στις 1.288 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,11% στις 2.700 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με κέρδη, με τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο.

Ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί 1,4% μετά την πρόβλεψη για ελαφρώς μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στο δ΄ τρίμηνο απ’όσο προβλέπουν οι αναλυτές.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου συνεχίζεται με την κατασκευαστική Lennar και την αλυσίδα τροφίμων Supervalu να κοινοποιούν σήμερα τα μεγέθη τους.

Η δήλωση της Lennar ότι βελτιώθηκαν τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους της, προκαλεί ράλι τιμών στον κλάδο των κατασκευαστικών ομίλων στην Wall Street, με την PulteGroup να ενισχύεται 4,16% και την D.R. Horton 2%.

Η υποδηματοποιία Crocs ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της ξεπέρασαν τα 1 δισ. δολ. για πρώτη φορά.

Το ευρώ υποχώρησε και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στράφηκαν χαμηλότερα μετά την δήλωση του κ. David Riley του οίκου αξιολογήσεων Fitch ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων για να αποτρέψει την κατάρρευση του ευρώ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 5.664 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,19% στις 6.151 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,14% στις 3.206 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,2701 δολ. και 0,1% έναντι του ιαπωνικού στα 76,96 γεν.

Το πετρέλαιο υποχωρεί 77 σεντς στα 101,47 δολ. στις αμερικανικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v