Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Σκοτώθηκε Γάλλος δημοσιογράφος

Ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης της Γαλλίας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε την Τετάρτη στην πόλη Χομς της Συρίας, την ώρα όπου ο Άσαντ πραγματοποιούσε δημόσια ομιλία στη Δαμασκό.

Συρία: Σκοτώθηκε Γάλλος δημοσιογράφος
Ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης της Γαλλίας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε την Τετάρτη στην πόλη Χομς της Συρίας, την ώρα όπου ο Άσαντ πραγματοποιούσε δημόσια ομιλία στη Δαμασκό, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δημοσιογράφοι επισκέπτονταν γειτονιές της Χομς όταν χτυπήθηκαν από χειροβομβίδα ή ρουκέτα.

Συνολικά, από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν είκοσι πέντε.

Το γαλλικό κρατικό κανάλι France 2 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Gilles Jacquier.

O Jacquier είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ εμφανίστηκε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του σε πλατεία στην πρωτεύουσα Δαμασκό και υποσχέθηκε ότι θα εξαφανίσει τους "ξένους συνωμότες".

Η Συρία είναι αντιμέτωπη με ξένους συνωμότες, ανέφερε και διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές τους ότι "η νίκη μας είναι βέβαιη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v