Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch και Beige Book δίχασαν τη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την προειδοποίηση Fitch για κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης. Στο επίκεντρο η έκθεση Beige Book. Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την προειδοποίηση της Fitch για τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης. Στο επίκεντρο τα συμπεράσματα της Beige Book. Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Αναλυτικά για άλλη μια φορά ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch , σε σημερινή του έκθεση, προειδοποίησε για ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης σε περίπτωση που δεν παρέμβει δυναμικά στις εξελίξεις η ΕΚΤ. Παράλληλα σημείωσε τον κίνδυνο η ευρωπαϊκή κρίση να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η έκθεση της Fitch, είχε άμεσο αντίκτυπο στην αγορά συναλλάγματος αφού το ευρώ προσέγγισε χαμηλό 16 μηνών έναντι του δολαρίου στα 1,269 δολ. Αργότερα, οι πιέσεις περιορίστηκαν, με την ισοτιμία ευρώ –δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,2713.

Επιπλέον στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η Beige Book από τη Fed στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται οι ήπιοι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας καθώς και οι ενδείξεις βελτίωσης των συνθηκών στην στεγαστική αγορά.

Από πλευράς τίτλων, αξιόλογη άνοδο σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Lennar (+8%).

Στον αντίποδα η μετοχή της Microsoft υποχωρούσε οριακά λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης μετά τις προβλέψεις περεταίρω μείωσης των πωλήσεων στο δ΄ τρίμηνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 100,92 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,7% στα 1.643 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε σε ιστορικό χαμηλό 1,9% στη δημοπρασία της τάξεως των 21 δισ. δολαρίων που διενήργησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 1,2%, στο 1,70 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 2,2%, στα 16,46 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,1%, στις 12.449,45 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,03%, στις 1.292,47 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,31%, στις 2.710,76 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στράφηκαν χαμηλότερα μετά την δήλωση του κ. David Riley του οίκου αξιολογήσεων Fitch ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων για να αποτρέψει την κατάρρευση του ευρώ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,45% στις 5.671 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,17% στις 6.152 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,19% στις 3.205 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v