Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall

Άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall. Θετικό πρόσημο για το '11 ο Dow. Βουτιά για μετοχές της ΑΤ&Τ, μετά από μπλόκο σε εξαγορά της T-Mobile. Ράλι στις ευρωαγορές.

Άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν οι μετοχές της Wall, οδηγώντας τον Dow Jones σε θετικό πρόσημο για το '11, καθώς οι ανακοινώσεις για την απασχόληση και την βιομηχανικές παραγγελίες δεν απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ωστόσο ο Dow δεν κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο τον Αύγουστο, καθώς για το μήνα αυτό βρίσκεται κάτω 4,3%.

Ο Dow κινείται ανοδικά 0,78% στις 11.651 μονάδες, ο S&P 0,93% στις 1.224 μονάδες και ο Nasdaq 0,64% στις 0,93%.

Οι βασικές ανακοινώσεις macro της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι βιομηχανικές παραγγελίες, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και οι προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας.

Αύξηση 2,4% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, έναντι πτώσης 0,4% τον Ιούνιο. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν αύξηση 1,9%.

Η ADP ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 91.000 τον Αύγουστο, ενώ Θετική ήταν και η ανακοίνωση της Challenger, Gray & Christmas ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο έπεσαν κατά 23%.

Στο εταιρικό μέτωπο οι μετοχές της ΑΤ&Τ υποχωρούν 4%, ύστερα από αίτηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για μπλόκο στην εξαγορά της T-Mobile από την ΑΤ&Τ έναντι 39 δισ. δολαρίων

Οι μετοχές της Exxon Mobil καταγράφουν κέρδη 0,4%, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας την Τρίτη ότι υπέγραψε συμφωνία με τον ρωσικό κολοσσό Rosneft. Η συμφωνία δίνει στην Exxon πρόσβαση στα τεράστια κοιτάσματα στην ρωσική Αρκτική.

Οι μετοχές της Bank of America σημειώνουν κέρδη 1,5%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η τράπεζα θα πουλήσει μέρος του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων στην Fannie Mae.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4411 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί στα 87,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.827 δολάρια η ουγκιά.

Ράλι πραγματοποίησαν οι ευρωαγορές
καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι η Fed θα προβεί σε ένα τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης,

Στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε με κέρδη 2,39% στις 5.395 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε 3,07% υψηλότερα στις 3.257 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 2,50% στις 5.785 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v