Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ήπιας ανόδου η Wall

Ηπια άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, οδεύοντας προς το τέταρτο διαδοχικό θετικό κλείσιμο. "Καύσιμο" τα macro για την απασχόληση και οι συμφωνίες συνεργασίας. Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι μετοχές στη Wall, οδεύοντας προς το τέταρτο διαδοχικό θετικό κλείσιμο, ύστερα από την ανακοίνωση ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 91.000 τον Αύγουστο.

Παρόλο που το αποτέλεσμα κινήθηκε κάπως χαμηλότερα από τις προβλέψεις, ήταν αρκετά θετικό δεδομένης της γενικευμένης νευρικότητας που επικρατεί για τα macro στοιχεία και το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές, δεδομένης της πτώσης του χρηματιστηρίου, των διαβουλεύσεων στην Ουάσινγκτον και της υποβάθμισης των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Θετική ήταν και η ανακοίνωση της Challenger, Gray & Christmas ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο έπεσαν κατά 23%.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,46% στις 11.613 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά 0,80% στις 1.223 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,81% στις 2.597 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές της Exxon Mobil καταγράφουν κέρδη 0,4%, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας την Τρίτη ότι υπέγραψε συμφωνία με τον ρωσικό κολοσσό Rosneft. Η συμφωνία δίνει στην Exxon πρόσβαση στα τεράστια κοιτάσματα στην ρωσική Αρκτική.

Οι μετοχές της Bank of America σημειώνουν κέρδη 1,5%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η τράπεζα θα πουλήσει μέρος του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων στην Fannie Mae.

Οι μετοχές της Oracle υποχωρούν 0,3%, ύστερα από άλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το F.B.I εξετάζει τις πρακτικές της εταιρίας στην Αφρική.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία ευρώ δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,4436

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί στα 87,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.827 δολάρια η ουγκιά.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη. Ο FTSE καταγράφει κέρδη 1,48% στις 5.346 μονάδες, ο CAC 40 2,31% στις 3.233 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει άνοδο 2,17% στις 5.766 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v