Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή κέρδη στη Wall μετά τον τυφώνα

Σε θετική τροχιά κινούνται οι μετοχές της Wall, καθώς επικρατεί ανακούφιση για το "ήπιο" πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν. Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Κέρδη για μετοχή της BofA. Άνοδος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι τρεις δείκτες της Wall, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από το "ήπιο" πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν αλλά και από τις δηλώσεις του Bernanke στο Jackson Hall για την αμερικάνική οικονομία και τα σημερινά αποτελέσματα για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο Dow ενισχύεται 1,68% στις 11.474 μονάδες, ο S&P σημειώνει άνοδο 2,08% στις 1.201 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,52% στις 2.542 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ομιλία του προέδρου της Fed την Παρασκευή περιόρισε τις ανησυχίες των αναλυτών για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η δέσμευση στην επανεξέταση των οικονομικών δεδομένων τον Σεπτέμβρη, αναπτέρωσε τις ελπίδες για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Την ίδια ώρα, το πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν αποδείχθηκε λιγότερο καταστροφικό από ότι αρχικά αναμενόταν, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση στους επενδυτές.

"Ο Αϊριν δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και αυτό προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση. Είναι καλό για τις ασφαλιστικές , αλλά αφορά και την ευρύτερη οικονομία. Οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτοι τις καταναλωτικές τους συνήθειες" δήλωσε αναλυτής χρηματιστηριακής.

Αύξηση 0,8% εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και τα καταναλωτικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,3%, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Στο εταιρικό μέτωπο, σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των ασφαλιστικών. Η μετοχή της Travelers Companies κερδίζει 4,7%, της Hartford Financial Services Group 7%, MetLife και της Chubb Corp πάνω από 5%.

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει 13,1 δισεκατομμύρια μετοχές, στην China Construction έναντι $8.3 billion. Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο 3.6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4535.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο στα 86,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ άνοδο σημειώνει και ο χρυσός στα 1.819,70 δολάρια η ουγκιά.

Κέρδη σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δηλώσεις του Bernanke την Παρασκευή και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Στη Γαλλία ο CAC έκλεισε με άνοδο 2,16% στις 3.154 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε άνοδο 2,39% στις 5.670 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές του ευρωπαϊκού νότου. Στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 2,30% στις 15.141 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX σημείωσε κέρδη 2,56% στις 8.395 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v