Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετική τροχιά η Wall

Σε θετική τροχιά κινούνται οι μετοχές της Wall, καθώς επικρατεί ανακούφιση για το "ήπιο" πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν. Αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Άνοδος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Wall, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από τις περιορισμένες καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Αϊρίν αλλά και από τις δηλώσεις του Bernanke στο Jackson Hall για την αμερικάνική οικονομία και τα σημερινά αποτελέσματα για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο Dow ενισχύεται 1,25% στις 11.426 μονάδες, ο S&P σημειώνει άνοδο 1,28% στις 1.191 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,30% στις 2.512 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αναφορά του προέδρου της Fed στην επανεξέταση των οικονομικών δεδομένων τον Σεπτέμβρη, αναπτέρωσε τις ελπίδες των επενδυτών για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Την ίδια ώρα, το πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν αποδείχθηκε λιγότερο καταστροφικό από ότι αρχικά αναμενόταν, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση στους επενδυτές.

"Ο Αϊριν δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και αυτό προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση. Είναι καλό για τις ασφαλιστικές , αλλά αφορά και την ευρύτερη οικονομία. Οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτοι τις καταναλωτικές τους συνήθειες" δήλωσε αναλυτής χρηματιστηριακής.

Αύξηση 0,8% εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και τα καταναλωτικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,3%, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4535.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο στα 86,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ άνοδο σημειώνει και ο χρυσός στα 1.819,70 δολάρια η ουγκιά.

Ανοδικά κινούνται οι αγορές στην Ευρώπη, ύστερα από την ομιλία του Bernanke την Παρασκευή και την συγχώνευση της AlphaBank με την Eurobank.

Στη Γαλλία ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 2,11% στις 3.153 μονάδες, ενώ στη Γερμανία ο DAX σημειώνει άνοδο 2,05% στις 5.651 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v