Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη στη Wall μετά την δημοσίευση των πρακτικών από τη τελευταία συνεδρίαση της Fed. Κατώτερα των αναμενόμενων τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι. Πτώση σε Φρανκφούρτη.

Κέρδη στη Wall μετά την δημοσίευση των πρακτικών από τη τελευταία συνεδρίαση της Fed. Κατώτερα των αναμενόμενων τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι. Πτώση σε Φρανκφούρτη.

Αναλυτικά οι αρχικές ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν στην Wall με αφορμή την βουτιά του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό Απριλίου 2009 και συγκεκριμένα στις 44,5 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 59,2 τον προηγούμενο μήνα, γρήγορα περιορίστηκαν.

Περίπου στο μέσο της συνεδρίασης οι δείκτες της Wall γύρισαν σε θετικό πρόσημο μετά τα νέα θετικά στοιχεία από την στεγαστική αγορά. Συγκεκριμένα ο δείκτης τιμών ακινήτων Case-Shiller αυξήθηκε 3,6% στο β’ τρίμηνο 2011, σημειώνοντας ουσιαστικά την πρώτη τρίμηνη άνοδο σε ένα έτος.

Ωστόσο το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε στη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed καθώς αναμενόταν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την αλλαγή φρασεολογίας της Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά τα επιτόκια.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ανακοίνωσή της η Fed δεσμεύτηκε για πρώτη φορά και χρονικά ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά τους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ωστόσο στα πρακτικά της συνεδρίασης γίνεται εμφανές ότι πλέον τα μέλη της Fed αντιλαμβάνονται  την ανάγκη παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομία. 

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από τα 1.826 δολ./oz σημειώνοντας άνοδο 2% και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,6% στα 88,64 δολ. ανά βαρέλι.

Στη Wall o Dow ενισχύεται 0,28% στις 11.571 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,32% στις 1.214 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,64% στις 2.579 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με κέρδη 2,7% στις 5.269 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 0,46% στις 5.644 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με οριακή άνοδο 0,18% στις 3.160 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v