Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones

Κέρδη άνω του 2% στη Wall μετά το ήπιο πέρασμα του τυφώνα "Αϊρίν" από τη ΝΥ και τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία καταναλωτικής δαπάνης. Άνοδος 250 μονάδων για Dow. Επέστρεψε πάνω από τις 1.200 ο S&P.

Κέρδη άνω του 2% στη Wall μετά το ήπιο πέρασμα του τυφώνα "Αϊρίν" από τη Νέα Υόρκη και τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία καταναλωτικής δαπάνης. Άνοδος 250 μονάδες για τον Dow. Επέστρεψε πάνω από τις 1.200 ο S&P.

Αναλυτικά, ο τυφώνας Αϊρίν αποδείχτηκε λιγότερο καταστροφικός από όσο ανέμεναν οι Αρχές στη Νέα Υόρκη, γεγονός που προκάλεσε ανακούφιση στους επενδυτές.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της BWF Financial, κ. Hamed Khorsand, "το ήπιο πέρασμα του τυφώνα από τη Νέα Υόρκη είναι θετικό γεγονός για τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και ευρύτερα για την οικονομία της χώρας καθώς οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις καταναλωτικές τους συνήθειες".

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες, εισηγμένες στη Wall, με την Travelers Company να πρωταγωνιστεί με κέρδη 5,2% και τη Hartford Financial Group με άνοδο 12%.

Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη της αναμενομένης αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες τον Iούλιο στις ΗΠΑ κράτησε έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,8% -πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών- και τα εισοδήματα σε ποσοστό 0,3%, εντός των εκτιμήσεων.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε -πέρα από τους ασφαλιστικούς ομίλους - στη μετοχή της Bank of America, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι προχωρά στην πώληση 13,1 δισ. μετοχών ή του μισού μεριδίου της στην China Construction Bank έναντι 8,3 δισ. δολαρίων. Άνοδος 7,8% για τον τίτλο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού επέστρεψε κάτω από τα 1.800 δολ., σημειώνοντας πτώση 0,5%, μετά τη στροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

Αντίθετα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,4%, στα 87,41 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 35%, στο 1,13 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 3%, στα 21,94 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 2,26%, στις 11.539,25 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 2,83%, στις 1.210,08 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 3,32%, στις 2.562,11 μονάδες.

Κέρδη σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δηλώσεις του κ. Bernanke την Παρασκευή και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ έφεραν αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας.

Στη Γαλλία ο CAC έκλεισε με άνοδο 2,16% στις 3.154 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε άνοδο 2,39%, στις 5.670 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου: στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 2,30%, στις 15.141 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX σημείωσε κέρδη 2,56%, στις 8.395 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v