Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall με τα macro στο επίκεντρο

Ήπια πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Wall, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Υποχωρεί το ευρώ. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ήπια πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά την πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Αύγουστο και εν όψει των βραδινών ανακοινώσεων της Fed.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,44% στις 11.488 μονάδες, ο Nasdaq 0,49% στις 2.550 μονάδες, ενώ ο S&P 0,47% στις 1.204 μονάδες.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική πτώση τον Αύγουστο, στις 44,5 μονάδες από 59,2 μονάδες τον Ιούλιο, αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τον Αύγουστο θα διαμορφωθεί στις 52 μονάδες.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών τον Ιούνιο σημείωσαν αύξηση 1,1% από τον Μαϊο. Ωστόσο, σε ετήσια βάση οι τιμές των κατοικιών το β’ τρίμηνο του 2011 για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτιτκές αγορές σημείωσαν πτώση 4,5%, ενώ για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές αγορές σημείωσαν πτώση 3,8%.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την βραδινή ανακοίνωση των πρακτικών της Fed, η οποία αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας για ένα νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης. Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παροχή ρευστότητας, ωστόσο δεν έδωσε κάποια απτή υπόσχεση. 

Στο εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές της Dollar General σημειώνουν άνοδο 4,7%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κέρδισε έδαφος έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,4425.

Στην αγορά των εμπορευμάτων το πετρέλαιο υποχωρεί στα 86,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός αυξάνεται στα 1.829 δολάρια η ουγκιά.

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι. Στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει κέρδη 1,74% στις 5.219 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί 0,24% στις 3.147 μονάδες, ενώ ο DAX καταγράφει απώλειες 0,79% στις 5.625 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v