Αρωγός του Dow Jones η Ford

Η απομάκρυνση του τυφώνα Ιvan, σε συνδυασμό με τις θετικές ανακοινώσεις από Ford Motors και Texas Instruments πυροδοτούν αγορές στη χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street. Σε θετικό έδαφος και οι τρεις δείκτες. ”Αγγίζει” τις 4.000 μονάδες ο Dax στη Γερμανία.

Η απομάκρυνση του τυφώνα Ιvan, σε συνδυασμό με τις θετικές ανακοινώσεις από Ford Motors και Texas Instruments πυροδοτούν αγορές στη χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street.

Ανακούφιση προκάλεσε στους επενδυτές η απομάκρυνση του τυφώνα Ivan που έπληξε τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικό κατά τις προηγούμενες ημέρες. Ο τυφώνας προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στο πέρασμά του, αλλά δεν έπληξε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής, οι οποίες είχαν παραμείνει κλειστές.

Η Ford Motors Co. ανακοίνωσε πως αναμένει κέρδη 10-15 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων της εταιρίας στα 5 σεντς ανά μετοχή και προσδοκιών της αγοράς έως τα 10 σεντς.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο του εργοστασίου Jaguar στην Αγγλία και την αποχώρησή της από τη Formula 1.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν για μια ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και ιδίως των ημιαγωγών, οι οποίες λόγω των έντονων απωλειών που έχουν εμφανίσει από τις αρχές του έτους, έχουν πλέον ελκυστικές αποτιμήσεις. Διάφοροι αναλυτές, όπως η RBC Capital Markets, εκτιμούν πως οι μετοχές έχουν πλέον ”ξεφουσκώσει” και δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω απώλειες.

Παράλληλα, η εταιρία κατασκευής ημιαγωγών Texas Instruments ανακοίνωσε προγραμματισμό επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. δολ. ενισχύοντας ταυτόχρονα το ετήσιο μέρισμα κατά 18% στα 2,5 σεντς, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον στη μετοχή της.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, οι ιαπωνικές αρχές απαίτησαν από την Citigroup Japan να σταματήσει τις δραστηριότητές της στο private banking, μετά από παραβίαση νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.275,05 μονάδες με κέρδη 0,31%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,12%, στις 1.906,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19%, στις 1.126,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,80% στις 4.593,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,89% στις 3.724,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.983,96 μονάδες με κέρδη 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v