Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πικρό "κοκτέιλ" στην Wall Street

Τα απογοητευτικά εγχώρια οικονομικά στοιχεία, η γεωπολιτική αστάθεια στο πετρέλαιο και η κρίση χρεών της ευρωζώνης, συνδυάζονται πιέζοντας αισθητά χαμηλότερα την Wall. Κάτω από τις 1.300 ο S&P, απώλειες ευρωαγορών.

Τα απογοητευτικά στατιστικά της ημέρας, η γεωπολιτική αστάθεια στην Μ.Ανατολή και η κρίση της ευρωζώνης, συνδυάζονται πιέζοντας αισθητά χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερο απ’όσο αναμενόταν στην αμερικανική οικονομία, ενώ το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών τον Ιανουάριο λόγω του ακρβιού πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,3% στις 12.052 μονάδες, ο S&P με πτώση 1,6% υποχωρεί κάτω από τις 1.300 μονάδες στις 1.298 μον., ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,54% στις 2.709 μονάδες.

Από το «μέτωπο» της αμερικανικής οικονομίας, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 26.000 στους 397.000 νέους άνεργους. Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε αισθητά λόγω της αύξησης του κόστους του πετρελαίου, τον Ιανουάριο. στα 46,34 δισ. δολ.

Από το διεθνές «μέτωπο», η Κίνα ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίες εξαγορές της αυξήθηκαν μόνο 2,4% τον Φεβρουάριο με κάθετη πτώση από τον Ιανουάριο.

Η νέα ένταση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,55% χαμηλότερα στις 5.845 μονάδες, ο DAX 0,96% στις 7.063 μονάδες, ενώ ο CAC 0,75% χαμηλότερα στις 3.964 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν κάπως, κοντά στα 104 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά παραμένουν ιδιαίτερα ευμετάβλητες καθώς συνεχίζονται οι μάχες για τον έλεγχο της Λιβύης.

Στο επιχειρηματικό πεδίο στην Wall Street, η Green Mountain Coffee Roasters εκτινάσσεται 26% μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με τα Starbucks (5,7%).

Η H&R Block κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v