Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν γιόρτασαν οι ταύροι στη Wall

Με απώλειες "γιόρτασε" η Wall Street τη συμπλήρωση δύο ετών δυναμικής ανάκαμψης από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Πτώση για το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, αξιόλογη άνοδος για την IBM.

Με απώλειες γιόρτασε η Wall Street τη συμπλήρωση δύο ετών δυναμικής ανάκαμψης από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Πτώση για το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, αξιόλογη άνοδος για την IBM. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η αναβάθμιση της τιμής στόχου της μετοχής της IBM από την Deutsche Bank, δεν στάθηκαν αρκετά για να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο τους δείκτες στη Wall.

Συγκεκριμένα, σήμερα η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα παρά τις εντεινόμενες συγκρούσεις στη Λιβύη και τις απειλές που εκτοξεύσει συνεχώς ο πρόεδρος Καντάφι προς την δύση.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Conifer Group, Dick Bel Bello “Tο πετρέλαιο δεν αναμένεται να φτάσει τα 150 δολάρια που θα έθετε σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Ωστόσο τώρα βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα.”

Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, οι επενδυτές γιόρτασαν (με πτώση) τα 2α γενέθλια μιας ανοδικής αγοράς. Είναι η δεύτερη επέτειος ανάκαμψης του δείκτη S&P 500 από το χαμηλό των 676,53 μονάδων, στο ναδίρ της διεθνούς πιστωτικής κρίσης. Εκτοτε, έχει εκδηλωθεί μια από τις μεγαλύτερες διετίες αποδόσεων του τελευταίου αιώνα, με τον S&P 500 να έχει αναρριχηθεί περίπου 95% από τις 9 Μαρτίου 2009 και ο Dow σχεδόν 85%.

Στο εταιρικό μέτωπο η αναβάθμιση της τιμής στόχου και η διατήρηση στης σύστασης Buy της ΙΒΜ από την Deutsche Bank, οδήγησαν την μετοχή σε άνοδο 3%.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Nokia ενισχύθηκε στη Wall μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Bernstein.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη υποχώρησε 1% στα 103,99 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.430 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής παραμένει αμετάβλητο στα 1,75 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 0,1% στα 27,67 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 12.213,09 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,14% στις 1.320,02 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 051% στις 2.751,72 μονάδες.

Η νευρικότητα για τις εξελίξεις όσον αφορά την κρίση χρεών της ευρωζώνης, μετά την «ακριβή» δημοπρασία κρατικών τίτλων της Πορτογαλίας και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, πίεσαν τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,63% χαμηλότερα στις 5.937 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,46% στις 7.132 μονάδες, ενώ ο CAC 0,55% στις 3.994 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v