Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στην Wall Street

Ηπια θετική αντίδραση καταγράφει η Wall, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, αλλά οι φόβοι για την γεωπολιτική κρίση στην Μ.Ανατολή και την κρίση χρεών στην ευρωζώνη περιορίζουν την άνοδο. 

Συγκρατημένα θετική αντίδραση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά τις ανακοινώσεις ότι κι άλλοι παραγωγοί σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 12.113 μονάδες, ο S&P 0,14% στις 1.311 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει ανεπαίσθητη άνοδο στις 2.746 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες χαμηλότερα, εξαιτίας των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές, που υπέστησαν υποβάθμιση.

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά, μετά τις ανακοινώσεις ότι κι άλλοι παραγωγοί σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή τους εξαιτίας της συνέχισης της κρίσης στην Λιβύη.

Από το στατιστικό μέτωπο δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις για σήμερα, αλλά οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet και τον απερχόμενο επικεφαλής της Bundesbank, Axel Weber.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Urban Outfitters διολισθαίνει 11% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η Boeing Co. ενισχύεται μετά την υπογραφή συμβολαίων για πωλήσεις αεροσκαφών.

Μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί και η γερμανική βιομηχανία έδωσε νέα σημάδια εύρωστης ανάκαμψης, αλλά οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη επιτείνουν την επενδυτική επιφυλακτικότητα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% στις 5.958 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,21% στις 7.147 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,09% στις 3.994 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v