Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική μείωση της τιμής Brent στα $113

Σημαντική υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου brent κατά 1,2% στα 113 δολ./βαρέλι, καθώς μέλη του ΟPEC εξετάζουν αύξηση της παραγωγής "μαύρου χρυσού", ώστε να καλυφθεί πλήρως το κενό των εξαγωγών της Λιβύης.

Σημαντική μείωση της τιμής Brent στα $113
Μέλη του ΟPEC κινούνται παρασκηνιακά στην κατεύθυνση της αύξησης στην παραγωγή πετρελαίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Νιγηρία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας και να ανοίξουν περισσότερο τις κάνουλες της προσφοράς.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τέτοιες διαβουλεύσεις, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου brent να υποχωρεί κατά 1,2%, στα 113,70 δολ./βαρέλι.

"Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής",
δήλωσε ο Σεΐχης Αχμάντ αλ Αμντουλάχ αλ-Σαμπάχ σε δημοσιογράφους καθώς έμπαινε στο κοινοβούλιο της χώρας, αναφέροντας παράλληλα πως εκτίμησή του είναι ότι η Σαουδική Αραβία έχει ήδη αυξήσει την παραγωγή της.

Οι "Financial Times", επικαλούμενοι δηλώσεις από αξιωματούχους του κλάδου, αναφέρουν ότι η αύξηση της παραγωγής αναμένεται στις αρχές Αρπιλίου και συνολικά -συνυπολογίζοντας την υπάρχουσα άνοδο της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία- θεωρούν πως αυτή θα καλύπτει όλο το κενό από τη διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου της Λιβύης.

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για το brent

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την τιμή του πετρελαίου brent για το δεύτερο τρίμηνο προχώρησε η Goldman Sachs. Συγκεκριμένα, ο χρηματοοικονομικός οργανισμός βλέπει πλέον πως η τιμή του brent το δεύτερο τρίμηνο θα αγγίξει τα 105 δολ./βαρέλι, έναντι αρχικής εκτίμησης στα 110,50 δολ./βαρέλι.

"Εκτιμούμε πως η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα είναι υψηλότερη κατά 0,5 - 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως απ' ό,τι αναφέρεται επισήμως, γεγονός που δείχνει ότι η πλεονάζουσα δυνατότητα παραγωγής του ΟPEC είναι ήδη κατώτερη των 2 εκατ. βαρελιών ημερησίως", αναφέρει η Goldman Sachs, εξηγώντας την απόφασή της να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v