Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weber: Στο 1,75% το επιτόκιο του ευρώ φέτος

Τρεις αυξήσεις επιτοκίων στην Ευρώπη εντός του έτους, έως το 1,75%, "βλέπει" ο Axel Weber, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Bundesbank και μέλος της ΕΚΤ. Πιθανή μια αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Απρίλιο.

Weber: Στο 1,75% το επιτόκιο του ευρώ φέτος
Ο κ. Axel Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η ΕΚΤ έχει εισέλθει σε περίοδο ομαλοποίησης των επιτοκίων και δεν είναι εσφαλμένες οι προοπτικές για αυξήσεις έως 75 μονάδες, που αναμένουν οι αγορές φέτος.

"Δεν θα προσπαθούσα να διασκεδάσω τις προοπτικές που διαβλέπουν οι αγορές σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο κ. Weber στο Bloomberg News, στη Φρανκφούρτη, όταν τέθηκε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές αύξησης επιτοκίων έως το 1,75% μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ερώτηση εάν διαβλέπει αύξηση επιτοκίων τον Απρίλιο ή τον Μάιο, δήλωσε ότι είναι πιθανόν, αν και όχι βέβαιο. "Είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων, όμως δεν είναι στον αυτόματο πιλότο", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank δήλωσε επίσης όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα ότι "η Ελλάδα κάνει το σωστό και πιστεύω ότι τα πάνε πολύ καλά".

Ο κ. Weber, ο οποίος αποχωρεί οριστικά από το πηδάλιο της Bundesbank τον Απρίλιο, προ ημερών τάχθηκε υπέρ της τριετούς επιμήκυνσης αποπληρωμής των κυκλοφορούντων ομολόγων όσων χωρών ενταχθούν στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης (ESM).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v