Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διoρθώνει η Wall στα 2α γενέθλια της bull market

Παύση μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης συνεδρίασης πραγματοποιεί η Wall Street, γιορτάζοντας "σεμνά" την ολοκλήρωση δύο ετών δυναμικής ανάκαμψης από την διεθνή πιστωτική κρίση.

Παύση μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης συνεδρίασης πραγματοποιεί η Wall Street, γιορτάζοντας «σεμνά» την ολοκλήρωση δύο ετών δυναμικής ανάκαμψης από την διεθνή πιστωτική κρίση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 12.200 μονάδες, ο S&P 0,18% στις 1.319 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.751 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε χθες με κέρδη 1% χάρη στο ράλι των τραπεζικών μετοχών, μετά τις ευοίωνες προβλέψεις της Bank of America για την μελλοντική πορεία της.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, οι επενδυτές γιορτάζουν τα 2α γενέθλια μιας ανοδικής αγοράς. Είναι η δεύτερη επέτειος ανάκαμψης του δείκτη S&P 500 από το χαμηλό των 676,53 μονάδων, στο ναδίρ της διεθνούς πιστωτικής κρίσης. Εκτοτε, έχει εκδηλωθεί μια από τις μεγαλύτερες διετίες αποδόσεων του τελευταίου αιώνα, με τον S&P 500 να έχει αναρριχηθεί περίπου 95% από τις 9 Μαρτίου 2009.

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες σημαντικές ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο σήμερα στην Wall Street.

Η μετοχή της Nokia ενισχύεται 1,7% στην Νέα Υόρκη, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Bernstein.

Ο τίτλος της Finisar διολισθαίνει 33% και πλέον εξαιτίας της απογοήτευσης από τα αποτελέσματα τριμήνου της. Η ανταγωνιστική της JDS Uniphase διολισθαίνει 11%.

Η ανακοίνωση διευρυμένων απωλειών στο α΄τρίμηνο πιέζει σε απώλειες 7% την μετοχή της Ciena.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς υπάρχει η θετική οπτική από την αποκλιμάκωση της έντασης στην αγορά πετρελαίου, αλλά και η νευρικότητα για τις εξελίξεις όσον αφορά την κρίση χρεών της ευρωζώνης, με την σημερινή δημοπρασία κρατικών τίτλων της Πορτογαλίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,42% στις 5.951 μονάδες, ο DAX 0,04% στις 7.162 μονάδες, ενώ ο CAC 0,22% στις 4.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v