Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Η αισιοδοξία των επενδυτών για το μέλλον της Bank of America και η πτώση της τιμής του πετρελαίου από το υψηλό 29 μηνών, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall Street. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η αισιοδοξία των επενδυτών για το μέλλον της Bank of America και η πτώση της τιμής του πετρελαίου από το υψηλό 29 μηνών, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall Street. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τραπεζική ώθηση στη Wall καθώς η Bank of America πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων από το 2007, με τον CEO Brian Moynihal να εμφανίζεται αισιόδοξος για τις προοπτικές της τράπεζας και ουσιαστικά να υπόσχεται αύξηση τόσο στην επιστροφή κεφαλαίου όσο και στη διανομή μερίσματος για τους μετόχους.

Κέρδη 4,6% για τον τίτλο της Bank of America ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της τράπεζας διαπραγματεύονται 12% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 παρά το ράλι της Wall τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, η άνοδος της μετοχής της Bank of America παρέσυρε και τις υπόλοιπες μικρότερες εισηγμένες εμπορικές τράπεζες της Wall, όπως την SunTrust και Bancorp, οι οποίες αντίστοιχα ενισχύθηκαν σχεδόν 3%.

Όπως όμως σημειώνει ο αναλυτής της Canaccord Adams, David Rovelli, «Οι τράπεζες στη Wall ήταν υπερπουλημένες οπότε η σημερινή άνοδος ενδέχεται να αποτελεί μόνο μια τεχνική αντίδραση του κλάδου καθώς ακόμα υπάρχει πρόβλημα στον χρηματοοικονομικό κλάδο στις ΗΠΑ».

Επιπλέον την άνοδο στη Wall στήριξε η πτώση της τιμής του πετρελαίου από το υψηλό 29 μηνών αν και οι συγκρούσεις στη Λιβύη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ωστόσο οι πληροφορίες ότι ο Μ. Καντάφι είναι έτοιμος να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εξεγερμένους στη Βεγγάζη, διέκοψε το ανοδικό σερί του αργού στις διεθνείς αγορές.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι παραγγελίες 42 συνολικά αεροσκαφών από δύο αεροπορικές εταιρίες της Κίνας οδήγησαν σε άνοδο την μετοχή της Boeing.

Αντίστοιχα, κέρδη 4% για τον τίτλο της Sprint Nextel μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο ότι η διοίκηση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων με την Deutsche Telekom για την εξαγορά της θυγατρικής Deutsche T- Mobile.

Στον αντίποδα τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Urban Outfitters πίεσαν χαμηλότερα τον τίτλο κατά 15%.

Στην αγορά εμπορευμάτων όπως προαναφέρθηκε, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,4% στα 104,97 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα ο χρυσός κινήθηκε πτωτικά 0,37% στα 1.429 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 1,15% στα 1,76 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 3% στα 27,64 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,03% στις 12.214,38 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,89% στις 1.321,82 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,73% στις 2.765,77 μονάδες.

Κέρδη στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε και η γερμανική βιομηχανία έδωσε νέα σημάδια εύρωστης ανάκαμψης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρά κέρδη 0,02% στις 5.975 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,04% στις 7.165 μονάδες, ενώ ο CAC 0,64% υψηλότερα στις 4.016 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v