Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι ωθεί την Wall Street

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και το ράλι των αμερικανικών τραπεζών στηρίζουν σε πειστική ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Ηπια ανοδικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και το ράλι των αμερικανικών τραπεζών στηρίζουν σε πειστική ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,26% στις 12.242 μονάδες, ο S&P 1,1% στις 1.324 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,05% στις 2.774 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες χαμηλότερα, εξαιτίας των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές, που υπέστησαν υποβάθμιση.
 
Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά, μετά τις ανακοινώσεις ότι κι άλλοι παραγωγοί σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή τους εξαιτίας της συνέχισης της κρίσης στην Λιβύη.

Η Bank of America ενισχύεται 3% καθώς η νεοϋρκέζικη τράπεζα πραγματοποιεί την πρώτη συνέλευση μετόχων από το 2007. Οι ελπίδες ότι η τράπεζα θα μπορέσει να αυξήσει τα κέρδη στα ερχόμενα χρόνια και να επιστρέψει κεφάλαιο στους μετόχους με την μορφή μερισμάτων ή επαναγορών, στηρίζουν σε εύρωστα κέρδη τον τραπεζικό κλάδο στην Wall Street.

Από το στατιστικό μέτωπο δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις για σήμερα, αλλά οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet και τον απερχόμενο επικεφαλής της Bundesbank, Axel Weber.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Urban Outfitters διολισθαίνει 11% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η Boeing Co. ενισχύεται μετά την υπογραφή συμβολαίων για πωλήσεις αεροσκαφών

Μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί και η γερμανική βιομηχανία έδωσε νέα σημάδια εύρωστης ανάκαμψης, αλλά οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη επιτείνουν την επενδυτική επιφυλακτικότητα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρά κέρδη 0,02% στις 5.975 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,04% στις 7.165 μονάδες, ενώ ο CAC 0,64% υψηλότερα στις 4.016 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v