Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πετρέλαιο χαλάει το "πάρτι" της Wall

Παύση μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης συνεδρίασης πραγματοποιεί η Wall Street, γιορτάζοντας με μικτά, "σεμνά" πρόσημα την ολοκλήρωση δύο ετών δυναμικής ανάκαμψης από την διεθνή πιστωτική κρίση.

Παύση μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης συνεδρίασης πραγματοποιεί η Wall Street, γιορτάζοντας «σεμνά» την ολοκλήρωση δύο ετών δυναμικής ανάκαμψης από την διεθνή πιστωτική κρίση.

Η είδηση βομβαρδισμού πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην Λιβύη ωθεί ακόμη υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και πιέζει χαμηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, που ήταν «ώριμο» για διόρθωση μετά το χθεσινό ράλι τιμών.

Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μικτά πρόσημα και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 12.246 μονάδες, ο S&P 0,02% στις 1.319 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,3% στις 2.757 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε χθες με κέρδη 1% χάρη στο ράλι των τραπεζικών μετοχών, μετά τις ευοίωνες προβλέψεις της Bank of America για την μελλοντική πορεία της.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, οι επενδυτές γιορτάζουν τα 2α γενέθλια μιας ανοδικής αγοράς. Είναι η δεύτερη επέτειος ανάκαμψης του δείκτη S&P 500 από το χαμηλό των 676,53 μονάδων, στο ναδίρ της διεθνούς πιστωτικής κρίσης. Εκτοτε, έχει εκδηλωθεί μια από τις μεγαλύτερες διετίες αποδόσεων του τελευταίου αιώνα, με τον S&P 500 να έχει αναρριχηθεί περίπου 95% από τις 9 Μαρτίου 2009.

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες σημαντικές ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο σήμερα στην Wall Street.

Η μετοχή της Nokia ενισχύεται 1,7% στην Νέα Υόρκη, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Bernstein.

Ο τίτλος της Finisar διολισθαίνει 33% και πλέον εξαιτίας της απογοήτευσης από τα αποτελέσματα τριμήνου της.

Η ανταγωνιστική της JDS Uniphase διολισθαίνει 11%.

Η ανακοίνωση διευρυμένων απωλειών στο α΄τρίμηνο πιέζει σε απώλειες 7% την μετοχή της Ciena.

Η μετοχή της Boston Beer υποχώρησε 6,7% αφού τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Η νευρικότητα για τις εξελίξεις όσον αφορά την κρίση χρεών της ευρωζώνης, μετά την «ακριβή» δημοπρασία κρατικών τίτλων της Πορτογαλίας και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, πίεσαν τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,63% χαμηλότερα στις 5.937 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,46% στις 7.132 μονάδες, ενώ ο CAC 0,55% στις 3.994 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v