Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κρίση στην Λιβύη τρομάζει την Wall Street

Με αρνητικές διαθέσεις επιστρέφουν οι επενδυτές στην Wall μετά την αργία, καθώς οι αιματηρές συγκρούσεις στην Λιβύη ωθούν τους επενδυτές στα "καταφύγια". Στα ύψη το πετρέλαιο, πτώση σε Ασία και Ευρώπη.

Με αρνητική διάθεση επιστρέφουν οι επενδυτές στην Wall Street μετά την αργία της Δευτέρας, καθώς οι αιματηρές συγκρούσεις στην Λιβύη, που χαρακτηρίζουν το νέο κεφάλαιο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στην πετρελαιοπαραγωγική περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, ωθούν το πετρέλαιο στα ύψη και τους επενδυτές σε αναζήτηση «καταφυγίων.»

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει πτώση 0,8% στις 12.289 μονάδες, ο S&P 1,16% στις 1.327 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,6% στις 2.788 μονάδες.

Στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών εκτινάσσεται η τιμή του πετρελαίου, με το συμβόλαιο Απριλίου του Brent στα 108,45 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός ενισχύεται επί 9η συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο άργυρος κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 31 ετών.

Πολύ μεγάλες πιέσεις εκδηλώθηκαν στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας κυρίως του νέου μεγάλου σεισμού στην Νέα Ζηλανδία.

Σημαντικές ρευστοποιήσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να εμφανίζει απώλειες 0,6% στις 5.979 μονάδες, τον DAX 0,1% στις 7.315 μονάδες, τον CAC 1,16% στις 4.050 μονάδες.

Πάντως ουτε οι εγχώριες ανακοινώσεις βοηθούν ιδιαίτερα την επενδυτική ψυχολογία στην σημερινή συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη, καθώς ανακοινώθηκε σημαντική πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών 1%, ενώ απογοήτευση προκάλεσαν τα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores.

Η Ιταλία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη εξάρτηση από το πετρέλαιο της Λιβύης και ο πετρελαϊκός κολοσσός Eni υποχωρεί 7% στις αμερικανικές συναλλαγές, ενώ οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Μιλάνο παραμένουν υπό αναστολή.

Στον αντίποδα η Home Depot ενισχύεται 3,43% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Από το μέτωπο των εταιρικών κερδών, αποτελέσματα ανακοινώνει σήμερα και η Office Depot.

Η Chesapeake Energy εκτινάσσεται 9% μετά την ανακοίνωση ότι θα πωλήσει επιχειρήσεις στην BHP Billiton.

Η Dynegy αναοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της θα αποχωρήσει από τον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v