Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα ανόδου στη Wall

Σε νέο υψηλό 30 μηνών ανήλθε η Wall με τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων 10 ετών. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος η συνεδρίαση της G20. Εβδομαδιαία κέρδη 1% για Dow, S&P και 0,9% για Nasdaq.

Σε νέο υψηλό 30 μηνών διαμορφώθηκε ο Dow Jones παρά τις ταραχές στην Μ. Ανατολή και τα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Κίνας. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της G20. Τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου στη Wall.

Αναλυτικά η απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε δεύτερη διαδοχική αύξηση των αποθεμάτων κεφαλαιακής επάρκειας των εγχώριων τραπεζών κατά 0,5% στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού των πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά, δεν κατάφερε να σβήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Όπως σημειώνει αναλυτής της Wall Street “Η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ήταν αναμενόμενη από τους επενδυτές καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στη χώρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία».

Αντίστοιχα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών των G20 που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο με κεντρικό θέμα των συζητήσεων τις οικονομικές ανισότητες μεταξύ των Εθνών. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, δεν αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Παράλληλα οι ταραχές που επικρατούν σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική φαίνεται πλέον να μην αγγίζουν- τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό- τη συνεδρίαση της Wall.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 85,88 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός συνέχισε, έστω οριακά, την ανοδική του πορεία στα 1.387 δολ./οz.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων, η Brocade Communications Systems κερδίζει 10% -λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η Ford Motor ανακοίνωσε ότι θα στήσει κοινοπραξία με την ρωσική Sollers ενώ η Intel γνωστοποίησε ότι θα διαθέσει 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου στην Αριζόνα.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα θα παραμείνει κλειστή η Wall λόγω του εορτασμού της ημέρας των προέδρων.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 5,3% στα 2,18 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 0,6% στα 28,55 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,59% στις 12.331,25 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,19% στις 1.343,01 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,08% στις 2.833,95 μονάδες.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από 5 κερδοφόρες συνεδριάσεις, με πιέσεις στις μεταλλευτικές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,07% στις 6.083 μονάδες, ο DAX με κερδη 0,29% στις 7.427 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,12% στις 4.157 μονάδες..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v