Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητικές κινήσεις σε Wall και ευρωαγορές

Με ανεπαίσθητες μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές ικανοποιημένους να συντηρούν το φετινό +10% μέχρι την λήξη του έτους. Βήμα σημειωτόν στις ευρωαγορές.

Με ανεπαίσθητες μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές ικανοποιημένους να συντηρούν το φετινό +10% μέχρι την λήξη του έτους.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,01% στις 11.532 μονάδες, ο S&P 0,06% στις 1.255 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,09% στις 2.670 μονάδες.

Οι όγκοι συναλλαγών γίνονται όλο και πιο περιορισμένοι όσο προχωρά η εορταστική περίοδος, αποθαρρύνοντας του επενδυτές από τις αναλήψεις νέων θέσεων. Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί στις 13 από τις 15 συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου, κερδίζοντας 6% και πλέον σε αυτό το διάστημα.

Μικρές μεταβολές, με ελαφρώς διορθωτικές τάσεις, επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,33% στις 5.971 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 5.971 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,06% στις 3.925 μονάδες.

Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη 2,6% του αμερικανικού ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο ήταν ελαφρώς καλύτερη από την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου (2,5%) αλλά ελαφρώς χαμηλότερη απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές (2,8%).

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Nike υποχωρεί μετά την ανακοίνωση κερδών 457 εκατ. δολ. στο β΄τρίμηνο από 375 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της αλυσίδας drugstores, Walgreen.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Microsoft, που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows με μικροεπεξεργαστές της βρετανικής ARM Holdings, ο τίτλος της οποίας ενισχύεται 3% στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v