Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Πρόστιμο $536 εκατ στις ΗΠΑ

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 553,6 εκατ. δολ. κατέληξε η Deutsche Bank με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης ως προς την κατηγορία στήριξης των φοροφυγάδων πελατών της.

Deutsche Bank: Πρόστιμο $536 εκατ στις ΗΠΑ
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 553,6 εκατ. δολ. κατέληξε η Deutsche Bank με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης ως προς την κατηγορία της στήριξης των πελατών της σε προσπάθειες φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει το προαναφερθέν ποσό στις εφοριακές αρχές των ΗΠΑ με αντάλλαγμα να διακοπούν οι έρευνες των ομοσπονδιακών εισαγγελικών αρχών και να λήξει η πολυετής διένεξη με το αμερικανικό δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά την ανάμιξη της τράπεζας στις προσπάθειες πελατών της να φοροδιαφύγουν μεταφέροντας καταθέσεις τους και άλλους πόρους σε «φορολογικούς παραδείσους».

Επισημαίνεται ότι και η UBS κατέληξε σε αντίστοιχη συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές ύψους 780 εκατ. δολ. πριν από περίπου ένα χρόνο. 
 
«Αυτή είναι μόνο η αρχή» αναφέρει δικηγόρος από την Ζυρίχη που ειδικεύεται σε θέματα φορολογίας στο πρακτορείο Reuters και συμπληρώνει: «Υπάρχουν τόσες πολλές τράπεζες και όλες έκαναν το ίδιο, άρα είναι εύκολο πλέον για τις εφοριακές αρχές των ΗΠΑ, αρκεί να έχουν αρκετές πληροφορίες»

Η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματά της δε θα επηρεαστούν από αυτόν τον συμβιβασμό καθώς είχε ήδη κάνει «τις προσήκουσες προβλέψεις» για το σύνολο του ποσού.

Δεν είναι όμως, ακόμα γνωστό εάν η συμφωνία προβλέπει την αποκάλυψη των στοιχείων πελατών της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v