Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά της ErnstYoung για την υπόθεση Lehman

Για "μαζική λογιστική απάτη" με στόχο την παραπλάνηση των επενδυτών στην πολύκροτη υπόθεση της Lehman Brothers κατηγορεί η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης την ελεγκτική εταιρία στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της.

Αγωγή κατά της ErnstYoung για την υπόθεση Lehman
Κατά της ελεγκτικής εταιρίας Ernst & Young στράφηκε η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην πολύκροτη υπόθεση της Lehman Brothers.

Κάνοντας λόγο για μαζική λογιστική απάτη, οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης κατηγορούν την Ernst & Young ότι βοήθησε τη Lehman να αποκρύψει από τους επενδυτές την πραγματική δανειακή της θέση και να δώσει την εικόνα ισχυρότερου επενδυτικού οργανισμού.

Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης και κατηγορεί την Ernst για "ουσιαστική" βοήθεια προς τη Lehman στην προσπάθεια παραπλάνησης των επενδυτών από το 2001 μέχρι το 2008.

Πρόκειται για την πρώτη νομική κίνηση των αμερικανικών αρχών μετά την κατάρρευση της Lehman και είναι πιο δραστική απ' ό,τι αναμενόταν, γιατί δεν κατηγορεί την Ernst & Young για απλή παράβαση καθήκοντος, αλλά για "μαζική λογιστική απάτη".

Επίσης, το γεγονός ότι δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα οδηγεί στο συμπέρασμα πως ενδεχομένως να επίκεινται και άλλες αγωγές εναντίον πρώην στελεχών της Lehman Brothers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v