Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι-ράλι με έναυσμα το Τόκιο σε Wall

Η καλή ανάπτυξη του δείκτη ISM υπηρεσιών στις ΗΠΑ και τα ανέλπιστα μέτρα τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας στο Τόκιο, διασκεδάζουν τους φόβους νέας ύφεσης και προκαλούν μίνι-ράλι σε Wall και ευρωαγορές.

Η καλή ανάπτυξη του δείκτη ISM υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο και τα ανέλπιστα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από το Τόκιο, προκαλούν μίνι-ράλι στο αμερικανικό και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,34% στις 10.895 μονάδες, ο S&P 1,57% στις 1.154 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,87% στις 2.388 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτης της Wall Street ξεκίνησαν την συνεδρίαση ανοδικά, ενώ τα κέρδη διογκώθηκαν μετά την αναπάντεχα μεγάλη βελτίωση του δείκτη υπηρεσιών στο 53,2 που ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η αμερικανική ανάκαμψη επανέρχεται σε σταθερή πορεία.

Πολλοί αναλυτές έχουν πλέον διαγράψει τον κίνδυνο «διπλής ύφεσης» στην αμερικανική οικονομία και εκτιμούν ότι, με τόσο χαμηλά επιτόκια, οι μετοχές είναι μια από τις λίγες τοποθετήσεις που θα παράγουν αποδόσεις.

«Αν οι πιθανότητες διπλής ύφεσης ήταν 45% τον Ιούνιο και Ιούλιο, έχουν μειωθεί στο 10-20% τώρα,» δηλώνει ο πρόεδρος της Swank Capital White Capital στο MarketWatch.

Η απόφαση της Bank of Japan να μειώσει τα επιτόκια και να αγοράσει ομόλογα και άλλα ενεργητικά, προκύπτει σε μια περίοδο που και η αμερικανική Federal Reserve εξετάζει ανάλογες κινησεις για να τονωσει την οικονομική ανάπτυξη.

Κατά τους αναλυτές, είναι αναπόφευκτο να εκδηλωθεί νέος κύκλος ποσοτικής χαλάρωσης στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το ερώτημα είναι πλέον το μέγεθος και η χρονική στιγμή τους.

Η Wall Street έκλεισε χθες χαμηλότερα εξαιτίας υποβαθμίσεων σε πολλούς κλάδους, που εγείρουν ανησυχίες για την επικείμενη έναρξη ανακοινώσεων αποτελεσματων γ΄τριμήνου, που «ανοίγει» επισήμως την Πέμπτη η Alcoa.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Yum Brands, που ανακοινώνει αποτελέσματα γ΄τριμήνου με το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Apple αντιδρά με άνοδο 1% στην σύσταση αγοράς της μετοχής της από την Jefferies Group.

Η Chevron ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Θετική αντίδραση εκδηλώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,44% υψηλότερα στις 5.636,76 μονάδες, ο DAX 1,33% στις 6.225 μονάδες, ο CAC 2,25% στις 3.731,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v