Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες πιέσεις στην Wall, στα ύψη ο δείκτης VIX

Την μεγαλύτερη πτώση 3 εβδομάδων υφίσταται η Wall Street, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων και την μείωση στις παραγγελίες ορισμένων εργοστασιακών αγαθών. Στα ύψη ο δείκτης μεταβλητότητας VIX.

Τις μεγαλύτερες απώλειες τριών εβδομάδων υφίσταται το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων.

Οι ανησυχίες για την δημοσιονομική ευρωστία οικονομιών κυριάρχησε από νωρίς στις επενδυτικές διαθέσεις, ωθώντας αισθητά χαμηλότερα και τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,55% στις 10.212 μονάδες, ο S&P 1,43% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,41% στις 2.204 μονάδες.

O δείκτης Standard & Poor’s 500 σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση τριών εβδομάδων.

Ο δείκτης VIX, ο πλέον προσφιλής δείκτης για μέτρηση της χρηματιστηριακής μεταβλητότητας, εκτινάχθηκε 10% στις 22,31 μονάδες.

Οι προειδοποιήσεις διεθνών οίκων για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδα κυριάρχησαν στις συναλλαγές στις ευρωαγορές και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,21% χαμηλότερα, ο DAX με πτώση 1,52%, ενώ ο CAC με απώλειες 2%.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα. Ανακοινώθηκε επίσης αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών αλλά στις παραγγελίες εκτός του κλάδου μεταφορών, σημειώθηκε βουτιά στην ζήτηση.

Η περίοδος ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου κλιμακώνεται, με πολλές μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες να δημοσιεύουν τα στοιχεία σήμερα.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στον κλάδο ενέργειας αλλά και την βιομηχανία, με την Caterpillar να σημειώνει πτώση 2,4% και την Boeing 2%.

Η μετοχή της Coca-Cola υποχωρεί 3,4% μετά την συμφωνία εξαγοράς της μονάδας εμφιαλώσεων βορείου Αμερικής.

Η μετοχή της GE υποχωρεί 1,8%.

Ο τίτλος της GameStop υποχωρεί 8%.

Η Express Scripts στον αντίποδα εκτινάσσεται 8,4% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας 2010.

Η Dr Pepper Snapple Group ενισχύεται 8,2% ενώ η First Solar υποχωρεί 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v