Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το καταναλωτικό κλίμα έπληξε τη Wall

Απώλειες στη Wall καθώς η απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ “υποχρέωσε” τους επενδυτές να αγνοήσουν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα των Home Depot και Macy’s. Πτώση στις ευρωαγορές.

Απώλειες στη Wall καθώς η απροσδόκητη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ “υποχρέωσε” τους επενδυτές να αγνοήσουν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα των Home Depot και Macy’s.

Αναλυτικά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών με τους αναλυτές να ανησυχούν –αν όχι να αναθεωρούν – για την δυναμική της πορείας ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Επίσης, κρίσιμος κρίνεται από αναλυτές και επενδυτές, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο που αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό αναλυτή της Ruggie Wealth Management, Tom Hepner, “μετά τα προγράμματα στήριξης της κυβέρνησης, τα οποία έδώσαν ώθηση στην οικονομία, τώρα κοιτάζουμε τα λεγόμενα θεμελιώδη στην αγορά και δεν είμαστε βέβαιοι για την παρουσία των στοιχείων εκείνων που θα δώσουν την αναμενόμενη ώθηση”.

Σημαντικές απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq με τις μετοχές της Intel και Yahoo να υποχωρούν 2,1% και 0,8%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου ώθησαν τους ενεργειακούς τίτλους χαμηλότερα με τη μετοχή της Chevron, να χάνει λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, 1% και την Exxon Mobil 0,4%.

Μόνες με θετικά πρόσημα οι μετοχές του κλάδου λιανικής με τον τίτλο της Macy’s να ενισχύεται 1,6%- μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία στο δ’ τρίμηνο - και η Home Depot υψηλότερα 1,9% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα.

Πτώση 1,8% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 78,98 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 2% στα 24,16 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί 2,6% στα 3,80 δολάρια. Πτώση 4,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,05 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 10.282,41 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,21% στις 1.094,60 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,28% στις 2.213,44 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,9% στις 5.305 μονάδες, ο DAX 1,74% στις 5.589 μονάδες, ενώ ο CAC 1,49% στις 3.700 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v