Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσοίωνα στατιστικά πιέζουν Wall και ευρωαγορές

Απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη ανακοινώθηκαν και στις δύο όχθες του Ατλαντικού (γερμανικός δείκτης Ifo, καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ), προκαλώντας πιέσεις στις ευρωαγορές και την Wall Street.

Απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού προκαλούν πιέσεις στις ευρωαγορές και την Wall Street.

Η αποδυνάμωση του γερμανικού δείκτη Ifo συντήρησε το αρνητικό κλίμα και στο άνοιγμα Wall Street, αν και τα καλά αποτελέσματα αμερικανικών επιχειρήσεων λιανικής και τα μικτά στατιστικά της ημέρας, περιόρισαν τις απώλειες στις αμερικανικές συναλλαγές.

Στη Νέα Υόρκη οι τάσεις ήταν ήπια πτωτικές μέχρι την ανακοίνωση μεγάλης πτώσης στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,66% στις 10.313 μονάδες, ο S&P 0,96% στις 1.097 μονάδες, ο Nasdaq 1,20% στις 2.215 μονάδες.

Η αποδυνάμωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo στην Γερμανία τον Φεβρουάριο, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν, προκαλεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές συναλλαγές. Είναι η πρώτη πτώση του δείκτη σε ένα χρόνο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,69% , ο DAX 1,31%, ενώ ο CAC 1.15%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Home Depot ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών. Η Sears ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κε΄ρδη της υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ η Macy’s επέστρεψε σε κερδοφορία.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, ανακοινώθηκε ο δείκτης τιμών κατοικιών 20 μητροπολιτικών περιοχών, που διαμορφώθηκε αναλόγως με τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v