Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: Προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις

Πολλές πτήσεις στα δύο κύρια αεροδρόμια του Παρισιού έχουν ακυρωθεί, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για πολυεθνικό σχέδιο ενοποίησης του τομέα.

Ευρώπη: Προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις
Πολλές πτήσεις στα δύο κύρια αεροδρόμια του Παρισιού έχουν ακυρωθεί, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις, φοβούμενοι για περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι μισές από τις πτήσεις προς και από το Orly έχουν ακυρωθεί, ενώ μια στις τέσσερις πτήσεις στο Charles de Gaulle αναβλήθηκαν. Η απεργία πραγματοποιείται σε περίοδο σχολικών διακοπών στην Γαλλία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για συμφωνία που υπέγραψαν έξι χώρες με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εναέριας κυκλοφορίας, η οποία εκτιμούν ότι θα προκαλέσει μείωση θέσεων εργασίας.

Με βάση το σχέδιο, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελβετία συμφωνούν σε σταδιακή ενοποίηση όλων των υπηρεσιών εναέριου ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας στην Lufthansa, που διήρκησαν μόνο μια ημέρα, καθώς γερμανικό δικαστήριο διέταξε την συνέχιση των συνομιλιών εργαζομένων και εργοδοσίας.

Επιπλέον, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης απεργίας των πληρωμάτων της British Airways, καθώς το συνδικάτο τους υπερψήφισε τις κινητοποιήσεις. Πιθανή ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων είναι η 1η Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v