Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed τρόμαξε τις αγορές -Ηπια πτώση στη Wall

Όπως, αναμενόταν, η αρχική αντίδραση της Wall στην αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου της Fed, είναι αρνητική, με τις τιμές των εμπορευμάτων να αποδυναμώνονται και το δολάριο να ισχυροποιείται.

Όπως, αναμενόταν, η αρχική αντίδραση της Wall Street στην αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου της Federal Reserve, είναι αρνητική, με τις τιμές των εμπορευμάτων να αποδυναμώνονται και το δολάριο να ισχυροποιείται.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 10.367 μονάδες, ο S&P 0,33% στις 1.103 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,28% στις 2.235 μονάδες. Στο αμερικανικό χρηματιστήριο είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Η Fed προχώρησε σε αύξηση στο 0,75% του προεξοφλητικού επιτοκίου, το οποίο χρεώνει στις εμπορικές τράπεζες για βραχυχρόνιο δανεισμό.

Αν και δεν έκανε καμία κίνηση στο επιτόκιο «αναφοράς,» το επιτόκιο Fed Funds, η κίνηση θεωρείται η αρχή της ανάκλησης της πολιτικής άπλετης ρευστότητας, την οποία είχε διοχετεύσει η κεντρική τράπεζα για να προσφέρει στήριξη στην οικονομία εν μέσω της κρίσης.

Τα χρηματιστήρια στην Ασία και την Ευρώπη αντιδρούν επίσης με πτώση στην εξέλιξη, με ιδιαίτερες πιέσεις στις τράπεζες και τα εμπορεύματα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 5.330 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,17% στις 5.691 μονάδες, ο CAC υποχωρεί 0,14% στις 3.742 μονάδες.

Από το στατιστικό επίπεδο στην αμερικανική οικονομία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε συγκρατημένη αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Dell αντιδρά με βουτιά 5% στην ανακοίνωση μεγάλης μείωσης των κερδών δ΄τρίμηνου, παρά την αύξηση των πωλήσεων.

Στον αντίποδα, θετικά αντιδρούν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους η J.C. Penney (4,5%) και η PG&E Corp. (+1,53%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v