Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη στη Wall με καλά στατιστικά και Q4

Ηπια άνοδο σημειώνει η Wall, μετά το κύμα στατιστικών ανακοινώσεων, που έδειξαν βελτιώσεις στην αγορά ακινήτων και την βιομηχανική παραγωγή. Πιέσεις στα εμπορεύματα. Ευρωστα τραπεζικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Ηπια κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήρια, μετά από ένα «κύμα» στατιστικών ανακοινώσεων που έδειξαν βελτιώσεις στην αγορά ακινήτων (+2,8%) και την βιομηχανική παραγωγή (+0,9%).

Θετική είναι σε γενικές γραμμές η επίδραση των αποτελεσμάτων δ’τριμήνου που ανακοινώνουν μεγάλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη.

Ωστόσο, την άνοδο περιορίζει η σημαντική διόρθωση στα εμπορεύματα, που  αντιδρούν στην ανάκαμψη του δολαρίου και τα εύρωστα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 10.300 μονάδες, ο S&P 0,34% στις 1.098 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,35% στις 2.221 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, χάρη στην άνοδο τραπεζών και εμπορευμάτων, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές τερμάτισαν με κέρδη, σημειώνοντας την μεγαλύτερη διήμερη άνοδο δύο μηνών.

Τα καλά εταιρικά κέρδη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, παραμέρισαν κάπως το επίκεντρο από τους φόβους για το αξιόχρεο της ευρωζώνης.

Ο βιομηχανικός κολοσσός Deere & Co. ενισχύεται 5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου καλύτερων των προσδοκιών.

Η μετοχή της Home Depot αντιδρά με άνοδο στην βελτίωση που παρατηρήθηκε στην κατασκευαστική αγορά.

Στον αντίποδα, η Kraft Foods υποχωρεί 0,7% επεκτείνοντας τις χθεσινές απώλειες.

Η Whole Foods Market εκτινάχθηκε σχεδόν 10% όταν ανακοίνωσε αύξηση 71% στα κέρδη 2009.

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, που απεκομισε κέρδη 4,7% και πλέον, ανακοίνωσε αποτελεσματα δ΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Χθες, είχε προσφέρει ώθηση στους τραπεζικούς κλάδους εκατέρωθεν του Ατλαντικου, η ευοίωνη ανακοίνωση της βρετανικής Barclays για τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Εκκρεμεί για τη συνέχεια η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που ενδεχομένως να προσφέρει ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v