Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στατιστικά και Q4 στηρίζουν την Wall Street

Τα καλά εταιρικά κέρδη στις δύο όχθες του Ατλαντικού και οι ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ, στηρίζουν σε περαιτέρω ανάκαμψη Wall Street και ευρωαγορές. Τράπεζες και εμπορεύματα στο επίκεντρο.

Τα καλά εταιρικά κέρδη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, παραμερίζουν το επίκεντρο από τους φόβους για το αξιόχρεο της ευρωζώνης και ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες σε Wall Street και ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 10.296 μονάδες, ο S&P 0,39% στις 1.099 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,38% στις 2.222 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,94%, ο DAX 1,37%, ενώ ο CAC 1,89%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, χάρη στην άνοδο τραπεζών και εμπορευμάτων.

Η πολύ καλή μέτρηση για τις ανεγέρσεις νέων κατοικιών στην αμερικανική αγορά, που αυξήθηκαν 2,8%, καθώς και την βιομηχανική παραγωγή, που αυξήθηκε 0,9% προσφέρουν σημαντική στήριξη στις συναλλαγές της Wall Street.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ο βιομηχανικός κολοσσός Deere & Co. ενισχύεται 7,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου καλύτερων των προσδοκιών.

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, που αποκομίζει κέρδη 3% και πλέον, στηρίζει σε περαιτέρω ανάκαμψη τους τραπεζικούς κλάδους, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Χθες, είχε προσφέρει ώθηση στους τραπεζικούς κλάδους εκατέρωθεν του Ατλαντικου, ανακοίνωση της βρετανικής Barclays για τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v