Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή στατιστική-εταιρική εικόνα στη Wall Street

Μικτή είναι η επίδραση των εταιρικών και στατιστικών ανακοινώσεων στην επενδυτική ψυχολογία και η Wall Street κινείται σταθεροποιητικά μετά το πρόσφατο ανοδικό σερί. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτή είναι η επίδραση των εταιρικών και στατιστικών ανακοινώσεων στην επενδυτική ψυχολογία και η Wall Street κινείται σταθεροποιητικά μετά το πρόσφατο ανοδικό σερί.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,11% στις 10.320 μονάδες, ο S&P 0,02% στις 1.099 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,07% στις 2.224 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην οικονομία των ΗΠΑ ανακοινώθηκε κατ'αρχάς αιφνιδιαστική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων κατά 473.000 και μεγάλη άνοδος 4,6% του δείκτη τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο, εξαιτίας των τιμών των καυσίμων.

Αυτές οι ανακοινώσεις είχαν αρνητική επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία, σε αντίθεση με τις ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις που ακολούθησαν και έδειξαν περαιτέρω βελτίωση στην βιομηχανία και το οικονομικό κλίμα.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η μετοχή της Dupont υποχωρεί 1,1% εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου, που μειώνει την αξία των πωλήσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Η Hewlett-Packard κερδίζει 1% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Στον αντίποδα, η Wal-Mart υποχωρεί 1,3% καθώς έκανε πρόβλεψη που δεν ικανοποίησε τις αγορές, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Η Dell θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η ανάκαμψη στις μετοχές τραπεζικών ομίλων –παρά την απογοήτευση από τα μεγέθη τριμήνου της Societe Generale- οδήγησε σε ανοδική πορεία τους ευρωπαϊκούς δείκτες, αν και η επιφυλακτική εικόνα από την Wall Street περιόρισε τα κέρδη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,3% στις 5.292 μονάδες, ο DAX 0,15% στις 5.656 μονάδες, ενώ ο CAC 0,06% στις 3.727 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v