Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η παγκόσμια οικονομία στη Χρονιά της Τίγρης

Η αναστάτωση και οι εντάσεις θα κυριαρχήσουν στην ταραχώδη Χρονιά της Τίγρης, αλλά πάντως η παγκόσμια οικονομία θα μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, λένε οι ειδικοί του κινεζικού feng shui για το νέο σεληνιακό έτος.

Η παγκόσμια οικονομία στη Χρονιά της Τίγρης
Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Barack Obama θα έχει λιγότερη τύχη φέτος και θα υπάρξει κλιμάκωση στην πυρηνική απειλή, αλλά πάντως η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει στην ταραχώδη Χρονιά της Τίγρης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κορυφαίων διεθνώς ειδικών της κινεζικής αστρολογίας, σε έρευνα της κ. Polly Hui για το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το έτος 2010 είναι η Χρονιά της Τίγρης, το έτος 4.708 στο σεληνιακό ημερολόγιο, και η έναρξή του εορτάστηκε στην Κίνα την Κυριακή (συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων του Αγίου Βαλεντίνου) με φαντασμαγορικούς εορτασμούς με τους οποίους οι Κινέζοι συνοδεύουν παραδοσιακά μέσα στους αιώνες την έναρξη του νέου σεληνιακού έτους.

"Ο κ. Obama θα πάρει την κάτω βόλτα φέτος. Δεν θα καταφέρει πολλά επιτεύγματα", σύμφωνα με τον κ. Peter So, έναν από τους διασημότερους δασκάλους feng shui του Χονγκ Κονγκ.

Στην κινεζική αστρολογία μελετώνται οι μεταβολές στις ισορροπίες ανάμεσα στα πέντε στοιχεία τα οποία πιστεύεται ότι συνιστούν το σύμπαν -μέταλλο, ξύλο, νερό, φωτιά και γη- και το κινεζικό σημείο της Τίγρης θεωρείται "μητέρα" του στοιχείου της φωτιάς.

Ο κ. Β. Obama γεννημένος το καλοκαίρι του 1961 στο σημείο του Βοδιού χρειάζεται την υποστήριξη του νερού για να επιτύχει και όχι της φωτιάς. "Και φέτος υπάρχει πολλή φωτιά", τονίζει ο δάσκαλος So. Ο ίδιος προβλέπει ότι οι ήδη τεταμένες σινοαμερικανικές σχέσεις θα επιδεινωθούν περισσότερο στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, παράλληλα με την επιδείνωση της "τύχης" του Αμερικανού Προέδρου.

Η εποχή θα είναι δύσκολη και για άλλους διεθνείς ηγέτες, αναλόγως με τα σημεία τους στον 12ετή κινεζικό ζωδιακό κύκλο: Αρουραίος, Βόδι, Τίγρης, Λαγός, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος, Χοίρος.

Ο Πίθηκος είναι το λιγότερο ευνοημένο ζωδιακό σημείο της φετινής χρονιάς, καθώς έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την Τίγρη, σύμφωνα με τους αστρολόγους. Έτσι, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Ban Ki-moon, που γεννήθηκε την Ημέρα του Πιθήκου στη Χρονιά του Πιθήκου, θα περάσει αρκετά δύσκολες μέρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Raymond Lo, ειδικού του feng shui, στο πρακτορείο AFP.

Ένα άλλο δεδομένο που συνηγορεί στην προοπτική μιας ταραχώδους χρονιάς είναι το γεγονός ότι το κυρίαρχο στοιχείο του φετινού έτους είναι το μέταλλο. Αυτό σημαίνει ότι "δυστυχώς, το 2010 δεν θα είναι ειρηνικό και θα σημειωθούν πολλές εκρήξεις στην διεθνή σκηνή", κατά τον δάσκαλο Lo.

Ένας άλλος παράγοντας είναι πως κάθε στοιχείο διαιρείται σε γιν και γιανγκ, τα δύο συμπληρωματικά στοιχεία που αντιστοιχούν στην παθητική και στην ενεργητική πλευρά της φύσης.

Το μέταλλο ανήκει φέτος στο γιανγκ, που σημαίνει ότι θα ευνοηθεί η πίστη και η αφοσίωση στη φιλία και στη δικαιοσύνη. Ο συνολικός συνδυασμός δείχνει ότι, αν και θα υπάρξουν αρκετές εντάσεις και ταραχές, η κατάσταση δεν θα εκτραχυνθεί εύκολα και δεν θα προκύψει έντονη βία.

Στη θετική πλευρά της Χρονιάς της Τίγρης, η φωτιά συμβολίζει την κινητήρια δύναμη της οικονομίας και δημιουργεί ελπίδες ότι θα φανεί το φως μιας μακροχρόνιας ανάκαμψης, λένε οι ειδικοί του feng shui.

"Η φωτιά σημαίνει αισιοδοξία και πνεύμα κερδοσκοπίας, που σημαίνει ότι θα υπάρξει έντονη δραστηριότητα στα χρηματιστήρια φέτος", σημειώνει ο κ. Lo. "Να μην ξεχνάμε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση πυροδοτήθηκε με την απουσία της φωτιάς και την κυριαρχία του νερού, που συμβολίζει τον φόβο".

Ο δάσκαλος κ. Alion Yeo προβλέπει ότι τα χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ και της Κίνας θα ενισχυθούν στις αρχές του έτους. "Αλλά θα υποστούν έντονες διακυμάνσεις περίπου τον Αύγουστο, πριν ανακάμψει η χρηματιστηριακή αγορά και εισέλθει σε βιώσιμη ανάκαμψη προς τα τέλη του έτους".

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Χρονιά της Τίγρης θα ευνοήσει τους οικονομικούς κλάδους που σχετίζονται με το μέταλλο, όπως είναι οι τράπεζες (χρήμα), ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η υψηλή τεχνολογία και τα αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v