Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall, μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει επιφυλακτική, αλλά τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου προσφέρουν στήριξη.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και συνεχιζόμενη επιφύλαξη όσον αφορά την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης και τα δημοσιονομικά προβλήματα στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 10.393 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.107 μονάδες, ο Nasdaq 0,19% 2.239 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον τονώνει και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η Schlumberger (-5%) συμφώνησε να εξαγοράσει την Smith International (+7,4%) προς 11,34 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η μετοχή στης GlaxoSmithKline υποχωρεί 2,5% στο Λονδίνο μετά το δημοσίευμα προβλημάτων στο φάρμακο Avandia, που προκαλεί πιέσεις στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η μετοχή της Constellation Energy ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε σε κερδοφορία στο α΄τρίμηνο, ενώ και η Lowe's αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματα τριμήνου.

Η Campbell Soup ενισχύεται 0,21% ενώ η Quanta Services κερδίζει 4%.

Σε κλαδικό επίπεδο, πιέσεις επικρατουν στην ενέργεια, με την Chevron να υποχωρεί 1,1% και την Exxon 0,6%.

Στον αντίποδα, θετικά πρόσημα επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, με την J.P. Morgan να αποκομίζει κέρδη 1,8%.

Οι τίτλοι του κλάδου υγείας περιόρισαν τις αρχικές απώλειες μετά την δημοσιοποίηση των νέων προτάσεων του Αμερικανού προέδρου για την μεταρρύθμιση της υγείας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αυτή την εβδομάδα η εξαμηνιαία κατάθεση του δοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου. Η ομιλία του κ. Bernanke θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη και Πέμπτη

Την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της Fed να αυξήσει το προεξοφλητικό επιτόκιο «τρόμαξε» τους επενδυτές, παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας ότι θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό η πολιτική του φθηνού κόστους δανεισμού.

Ηπια πτώση σημείωναν από το πρωί οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορέ και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,11% χαμηλότερα, ο DAX 0,59%, ο CAC 0,34%. Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v